Baseballstjärnan Liam Hendriks drabbad av cancer

Liam Hendriks har drabbats av cancer.
Det berättar han själv på sociala medier.
”Att få höra ordet ’cancer’ kom som en chock för min fru och mig, precis som det gör för miljoner familjer varje år”, skriver baseballstjärnan på Instagram.

ANNONS
|

Hendriks räknas som en av Major League Baseballs, världens bästa baseballiga, allra främsta closing pitchers. Endast 33 år gammal har han drabbats av Non-Hodgkins lymfom, en cancerform som utvecklas i lymfsystemet.

På sina sociala kanaler har han gått ut med ett längre uttalande, i detta låter han meddela att behandlingen kommer att inledas omgående.

”Jag är fast besluten att ta mig an kampen och klara av den här nya utmaningen med samma beslutsamhet som jag har använt när jag har stått inför andra utmaningar i livet”, skriver han.

Trefaldig allstar-spelare

Hendriks är en trefaldig allstar-spelare, tidigare har australiensaren tillhört MLB-organisationer som Toronto Blue Jays, Kansas City Royals och Orlando Athletics.

ANNONS

”Jag vet att med stödet från min fru, familj, mina lagkamrater och hela Chicago White Socks-organisationen, i samband med behandlingen och vården från mina läkare, kommer jag ta mig igenom detta”, skriver Hendriks.

LÄS MER:Landslagsdebut för Duplantis: Älskar sporten

LÄS MER:Houston vinner World Series

LÄS MER:Maury Wills död 89 år gammal

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS