Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Bartra efter attacken: Jag ville bara överleva

Marc Bartra skadade sig i bombattacken mot Borussia Dortmunds spelarbuss. Nu berättar den 26-årige backen för första gången om händelsen som skakade det tyska storlaget.

Det var på väg mot Champions League-kvartsfinalen mot Monaco som en bomb exploderade i anslutning till spelarbussen.

Bartra träffades av splitter och fick en fraktur i handleden som behövde opereras. En polis drabbades av lättare hörselskador, men i övrigt klarade sig spelarna ombord på bussen bra från fysiska skador.

Nu berättar backen om de skräckinjagande minuterna efter att bomben detonerat.

Tänkte på dottern

- Det var en hög smäll och jag kände en varm tryckvåg, och sen en svår smärta i min arm, berättar han för Sport Bild magazine.

- Mina öron ringde, jag kunde inte se någonting – jag kunde bara höra ringandet i mina öron och skriken från Roman (Burki), Nuri (Sahlin) och "Schmelle" (Marcel Schmelzer). De skrek "Marc, ner på golvet, lägg dig!"

- Jag var förstenad, jag tänkte bara på min dotter. Jag ville bara överleva, säger Bartra i en annan intervju till Sky.

28-åring gripen

- Smärtan i armen var fruktansvärd. Jag kände hur jag svävade iväg. Sen kom vår sjugymnast Swantje dit, och slog mig i ansiktet och skrek att jag skulle hålla mig vaken. Hon sprutade vatten i mitt ansikte. Allt hände på tio minuter, men det kändes som timmar. Den största rädslan var att vi inte visste om vi var i säkerhet eller om det skulle komma fler attacker.

Tio dagar efter attacken greps en 28-årig man som anklagades för ett antal brott, bland annat för mordförsök. Enligt åklagaren ska mannen ha utfört attacken i hopp om att kunna dra vinning av att klubbens aktievärde skulle sjunka efter dådet.