Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Bartra: "De längsta 15 minuterna i hela mitt liv"

Chocken börjar lägga sig för Dortmundförsvararen Marc Bartra, som skadade sig i attacken mot lagets buss. "Smärtan, paniken och ovissheten om vad som hände, eller hur länge det skulle pågå... det var de längsta 15 minuterna i hela mitt liv", skriver han på Instagram.

Bartra skadade armen när tre explosioner smällde av intill bussen, som var på väg till Champions League-kvartsfinalen mot Monaco på tisdagskvällen. Han har opererats för ett benbrott i handleden och återhämtar sig nu på sjukhus.

"Jag tror att chocken lägger sig mer för varje dag som går. Samtidigt växer lusten att leva, att kämpa, att arbeta, att skratta, att gråta, att känna, att älska, att tro, att spela, att träna, att fortsätta njuta av mina nära, mina älskade, mina lagkamrater, av min passion, av att försvara, av att känna doften av gräs som jag gör innan matchen börjar", skriver Bartra, som tackar för allt stöd han fått.

Känner stolthet

"Vet ni vad jag känner när jag tittar på min svullna och skadade handled? Stolthet. Jag tittar på den med stolthet och tänker på hur illa de ville göra oss i tisdags, som inte blev mer än det här."

Matchen mot Monaco sköts upp med mindre än ett dygn. Ett beslut som har kritiserats av bland andra Dortmunds tränare Thomas Tuchel, som tycker att Uefa inte förankrade beslutet i laget och menar att de hade behövt mer tid för att bearbeta vad de varit med om.

Flera spelare meddelade också efteråt att de inte ville spela matchen.

Möter Frankfurt

Nu återvänder vardagen än mer för Dortmund, som på påskaftonen ställs mot Eintracht Frankfurt i bundesliga. Säkerheten höjs i samtliga helgens matcher i den tyska ligan.

Dortmund får tillbaka mittfältaren Marco Reus som missat de sex senaste veckorna på grund av skada.

- Vi måste hitta ett sätt att komma över det här. Men vi vet fortfarande inte hur det ska gå till, säger Tuchel.