Barcelona tog en viktig seger mot ligaledaren Real Sociedad.
Barcelona tog en viktig seger mot ligaledaren Real Sociedad. Bild: Joan Monfort/AP/TT

Barca besegrade serieledarna – Isak inbytt

ANNONS

Barcelona med Lionel Messi i spetsen har haft en tuff höst. I hemmamötet med serieledaren Real Sociedad tog man dock en viktig 2–1-seger.

Bortalaget tog ledningen genom Alexander Isaks anfallskollega Willian José efter 27 minuter. Vänsterbacken Jordi Alba kvitterade dock för Barcelona tre minuter senare.

23-årige nederländaren Frenkie de Jong gjorde 2–1 för hemmalaget strax innan halvtid, ett mål som blev matchens sista. Isak fick hoppa in i 64:e minuten, men svensken som haft det tufft den senaste tiden, lyckades inte uträtta något.

Segern innebär att Barcelona går upp på en femteplats i La Liga-tabellen, och att Sociedad tappade serieledningen till Atletico Madrid.

ANNONS

Cesar Fältskär/TT

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS