Barcelona utklassade Real Madrid i El Clasico

Tre mål i andra halvlek säkrade segern för Barcelona. Nu har Real Madrid 14 poäng upp till sin serieledande ärkerival.

|

Real Madrid var i behov av tre poäng i det prestigefulla mötet mellan de spanska giganterna för att tugga ikapp en del av det stora tabellavstånd som Barcelona redan har sprungit ifrån med.

I en intensiv och fartfylld avslutning av första halvlek skapade Real Madrid flera farliga ledningschanser. Karim Benzema träffade bland annat stolpen. Men efter paus tappade hemmalaget greppet. Luis Suarez tryckte in Barcelonas 1-0-mål i en snabb omställning där Real Madrid-försvaret inte hängde med.

Nio minuter senare, med en dryg timme spelad, uppstod en kaotisk situation i Real Madrids målområde. Situationen avslutades med att Real Madrids högerback Dani Carvajal använde handen för att rädda bollen från att gå i mål. Utvisning, straff och 2-0 till Barcelona genom Lionel Messi. Det innebar argentinarens 526:e mål i Barcelona-tröjan. Ingen annan spelare har gjort fler mål för en och samma klubb. Dessutom var målet Messis 25:e i El Clasico-sammanhang, en notering som ingen annan spelare är i närheten av.

På övertid tryckte Aleix Vidal in 3-0 för bortalaget. Resultatet innebär att Barcelona rycker ifrån i tabelltoppen och nu har 14 poäng fler än Real Madrid, som är fyra. Tvåan Atletico Madrid har nio poäng upp till Barcelona.