Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Barcelona utklassade Real Madrid i El Clasico

Tre mål i andra halvlek säkrade segern för Barcelona. Nu har Real Madrid 14 poäng upp till sin serieledande ärkerival.

Real Madrid var i behov av tre poäng i det prestigefulla mötet mellan de spanska giganterna för att tugga ikapp en del av det stora tabellavstånd som Barcelona redan har sprungit ifrån med.

I en intensiv och fartfylld avslutning av första halvlek skapade Real Madrid flera farliga ledningschanser. Karim Benzema träffade bland annat stolpen. Men efter paus tappade hemmalaget greppet. Luis Suarez tryckte in Barcelonas 1-0-mål i en snabb omställning där Real Madrid-försvaret inte hängde med.

Nio minuter senare, med en dryg timme spelad, uppstod en kaotisk situation i Real Madrids målområde. Situationen avslutades med att Real Madrids högerback Dani Carvajal använde handen för att rädda bollen från att gå i mål. Utvisning, straff och 2-0 till Barcelona genom Lionel Messi. Det innebar argentinarens 526:e mål i Barcelona-tröjan. Ingen annan spelare har gjort fler mål för en och samma klubb. Dessutom var målet Messis 25:e i El Clasico-sammanhang, en notering som ingen annan spelare är i närheten av.

På övertid tryckte Aleix Vidal in 3-0 för bortalaget. Resultatet innebär att Barcelona rycker ifrån i tabelltoppen och nu har 14 poäng fler än Real Madrid, som är fyra. Tvåan Atletico Madrid har nio poäng upp till Barcelona.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.