Barcelonas Clément Lenglet i närkamp med Espanyols Raúl de Tomas på Camp Nou på onsdagskvällen. Bild: Joan Monfort/AP/TT

Barcelona kickar ut Espanyol från La Liga

Barcelona knappar in på ledande Real Madrid och håller guldstriden vid liv i La Liga, efter seger i derbymötet mot Espanyol. Den unga supertalangen Ansu Fati hade däremot ingen bra dag på planen och blev utvisad efter att ha spelat mindre än fem minuter.

Det var toppen mot botten i mötet mellan stadsrivalerna. Barcelona vann med 1–0 mot tabelljumbon Espanyol, men utan att imponera hemma på Camp Nou.

Matchens enda mål satte Luis Suárez i den 56:e minuten, efter att ha kommit fri med bollen precis framför mål.

Men det mest dramatiska i matchen hände kort dessförinnan, då båda lagen på några minuter reducerades till tio spelare. Barcelonas 17-årige talang Ansu Fati hade precis blivit inbytt i andra halvlek, när han vårdslöst sparkade Espanoyls försvarare Fernando Calero på smalbenet med dobbarna. Tonåringen skickades av planen med ett rött kort i 50:e minuten, efter bara knappt fem minuters spel.

Strax därpå var det dags igen, när Espanyols Pol Lozano gjorde en lika ful tackling mot Barcelonas försvarare Gerard Piqué. Även han skickades av planen med rött kort, efter ett VAR-beslut i den 53:e minuten.

Barcelona jagar sin tredje raka ligatitel, med tre matcher kvar av säsongen. Efter segern har laget bara en poäng upp till ledande Real Madrid, men huvudstadslaget har en match mindre spelad och kan återta sin fyrapoängsledning på fredag, när man möter Alavés.

För Espanyol innebär förlusten att laget flyttas ned och förlorar sin plats i den spanska ligans högsta division, skriver nyhetsbyrån Reuters. Den gamla anrika klubben ligger klart sist i tabellen med 24 poäng.