Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

1/3

Barcelona följer Isak – kan ersätta Suarez

Alexander Isak, 20, har varit en rejäl succé i Real Sociedad efter flytten från Dortmund. Nu kan han vara på väg mot en flytt till Barcelona där han ses som ersättare till Luis Suarez, enligt Mundo Deportivo.

Han lämnade AIK för Dortmund och blev där och då den dyraste övergången från en klubb i allsvenskan någonsin. Men någon vidare succé i den tyska storklubben blev det inte för Alexander Isak som istället flyttade vidare.

Istället hamnade han hos Real Sociedad där han gjort stor succé och öst in mål. Under den här säsongen smällde han bland annat in två mål mot Real Madrid.

LÄS MER: Hur länge räcker Göteborgsklubbarnas pengar?

Efter succén hos Real Sociedad har flera storklubbar runt om i Europa fått upp ögonen för honom igen. Sedan tidigare har det skrivits om att Dortmund har en återköpsklausul i avtalet med den spanska klubben.

Nu kommer uppgifter om att Barcelona har Isak högt upp på sin önskelista.

LÄS MER: Frölundas 22 bästa spelare under 2010-talet

Den spanska storklubben jagar nya anfallare. Enligt Mundo Deportivo-journalisten, Francesc Aguilar, ska Barcelona vilja plocka in en stjärnanfallare i sommar och högst upp på önskelistan ska Lautaro Martinez från Inter vara.

Om Barcelona dock skulle misslyckas med att knyta till sig Martinez ska klubben vända sina ögon mot Alexander Isak som toppar listan av yngre anfallaren som på sikt ses som en ersättare till Luis Suarez som hunnit bli 33 år nu.

LÄS MER: Göteborgsidrottarna berättar: Så påverkas vi av coronakrisen

Mundo Deportio skriver att Barcelona följt Alexander Isak under en längre tid och att klubbens sportchef, Ramon Planes, ska gilla svensken skarpt.

”Ramon Planes är mycket förtjust i isak”, skriver Aguilar.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.