Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Barbröstad EM-vinnare fråntogs guldet

Under förra friidrotts-EM knuffade han omkull maskoten. Den här gången blev han diskad för att ha firat på fel sätt. En barbröstad målgång kostade fransmannen Mahiedine Mekhissi-Benabbad EM-guldet på 3 000 meter hinder.

Det var på sista hindret i finalen som Mahiedine Mekhissi-Benabbad drog av sig det mörkblåa tävlingslinnet och firande sprang i mål med bar överkropp.

Ett rejält felbeslut, skulle det visa sig.

Spanien, på jakt efter ett brons, lämnade in en protest. Juryn höll med och diskade fransmannen, som först blivit varnad för osportsligt beteende, för brott mot kläd- och nummerlappsreglerna. Den franska motprotesten avslogs.

Guldet hamnade dock trots detta i franska händer, med Yoann Kowal som ny segrare. Polacken Krystian Zalewski blev silvermedaljör och Spanien - genom Angel Mullera - fick sitt brons.

Det är inte första gången som Mekhissi-Benabbad varit i blåsväder. Under EM i Helsingfors för två år sedan knuffade han exempelvis omkull maskoten - en 14-årig flicka. Den gången klarade han sig undan utan straff och bad också om ursäkt för tilltaget.

Den franska motgången fortsatte dessutom senare, när trean på 110 meter häck, Dimitri Bascou, blev diskad för att ha stört en konkurrent.

Även den medaljen gick dock i de franska färgerna ändå. Ny bronsmedaljör blev Pascal Martinot-Lagarde.

Efter loppet berättade berättade Mahiedine Mekhissi-Benabbad till Radiosporten att det var recis som om du gör ett mål i fotboll, han var väldigt exhalterad. I London när han vann silver drog han av sig linnet efter mållinjen. Han är precis som Zlatan Ibrahimovic. Precis som Zlatan och Mourinho.