Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Bara oavgjort för GFC

Kristianstad och Göteborg straffade varandra. Trots ett massivt övertag tappade GFC ytterligare två poäng på Malmö och är nu tio efter serieledaren.

Hedvig Lindahl, Stina Segerström, Lisa Dahlqvist, Linnea Liljegärd och Sara Lindén har haft fullt upp med VM-kvalet mot Tjeckien och Azerbajdzjan, samtidigt har Susanne Nilsson, Catrin Johansson och Olivia Schough varit iväg med U-landslaget.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Torbjörn Nilsson har inte haft mycket tid på sig att förbereda laget inför bortamatchen mot topplaget Kristianstad.

- Klart att det har varit lite meckigt att få ihop det, men vi gjorde en jättebra träning i lördags och jag tycker inte att vi kan skylla på vare sig det eller något annat. Det är för dåligt att vi inte lyckas avgöra med alla de chanser vi har, sa Johanna Almgren.

24 avslut varav tolv på mål, ändå var det inte förään i den 88:e minuten som Lisa Dahlqvist räddade en poäng när Göteborg fick en straff, som mittfältaren förvaltade väl. Dessförinnan hade Kristianstads Katrin Omarsdottir gjort 1–0 strax före paus, även det på straff.

- Luften gick väl ur lite nu kändes det som. Vi sa inte så mycket till varandra efteråt, det behövdes, det syntes tydligt i ögonen på alla hur vi känner inför det här, sa Almgren.

Sunnanå hemma på lördag, sista matchen för GFC innan sommaruppehållet.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.