Bara ett godkänt kast för Ståhl i Göteborg

Daniel Ståhl kastade riktigt långt – igen. Men trampade över – igen. Ändå vann han, och tog därmed revansch på träningskompisen Simon Pettersson.
– Jag tycker det är skitkul att Simon och jag är ”top of the world ”just nu, säger Ståhl.

ANNONS
|

Det var i förra veckan som Ståhl drog iväg sin diskus 73 meter och 83 centimeter – bara 25 centimeter från det 35 år gamla världsrekordet. Han lyckades dock inte hålla sig kvar i ringen, vilket gav en röd flagga.

Därmed var förväntningarna höga inför diskuskungens ankomst till Göteborg och Slottsskogsvallen. Ståhl inledde dock med ett kast i nätet, innan han kastade 66,81. Därefter kom träffen alla väntade på – diskusen flög över 70 meter – men återigen lyckades Ståhl inte hålla sig inom ringen, och den röda flaggan kom upp.

Även i den fjärde och femte omgången blev det övertramp för Ståhl, som dessutom utmanades av svenske världstrean Simon Pettersson som kastade 65,26 i den första omgången.

ANNONS

LÄS MER:Andreas Kramer föll – missade viktiga loppet

Inför sitt sista kast klappade Ståhl igång publiken och såg ut att verkligen vilja bjuda på något magiskt. Diskusen flög en bit över 69 meter – men återigen trampade Ståhl över.

För fjärde gången i rad.

Med andra ord knappast en tävling världens bäste diskuskastare är helt nöjd med – trots att segern aldrig var hotad.

– De mätte ett kast till 70,80, så hade jag stått kvar hade det ju varit fantastisk. 66,81, det är inte bra, men det var kul att tävla här i Göteborg idag, säger Daniel Ståhl och fortsätter:

– Lägg till ett par meter till så hade det varit bättre. Men men, solen går upp imorgon också.

Och någon anledning till oro finns inte, med tanke på att han och träningskompisen Simon Pettersson är etta respektive trea i statistiken för 2021 – och därmed båda är högaktuella för medaljer i OS.

– Jag tycker det är skitkul att Simon och jag är ”top of the world ”just nu. Etta och trea i världen – man blir rörd nästan, säger Ståhl – som också hyllar träningsgruppen som leds av Vesteinn Hafsteinsson och även innehåller kulstötaren Fanny Roos.

Hässelbys Simon Pettersson och Spårvägens Daniel Ståhl.
Hässelbys Simon Pettersson och Spårvägens Daniel Ståhl. Bild: JONAS LJUNGDAHL

– Vi har kul i gruppen och det är inte bara seriositet. Vi händer med varandra, spelar tv-spel, går och fikar … vi stöttar varandra och det tror jag är viktigt. Vi är på G, och det är kul.

ANNONS

Enligt Ståhl är det bara detaljer i tekniken som saknas för att en fullträff ska komma. Han är, enligt egen uppgift, starkare än någonsin och målet för säsongen fram till OS är solklart:

– Jag vill dominera i varje tävling. Och man vill ju slänga långt varje gång. Jag är riktigt ”on fire” och det här har varit en långsiktig plan sedan 2011: Det är nu jag ska vara som starkast, säger han.

Kalle Berglund bröt

I övrigt kan nämnas att Kalle Berglunds attack på Anders Gärderuds rekord på 5000 meter blev misslyckad – han såg tidigt ut att ha det kämpigt, och bröt sedermera loppet.

En som däremot gladde var Tilde Johansson, den talangfulle längdhopparen, som hoppade 6,54 och därmed kan bli aktuell för en OS-plats om utvecklingen fortsätter.

LÄS MER:Publiken gjorde bejublad comeback på Slottsskogsvallen

Tilde Johansson lyfte efter tävlingen hellre fram publiken än sin egen prestation.

– Hela atmosfären blir annorlunda, det blir en tävlingskänsla på ett helt annat vis.

20-åriga Tilde Johansson från Falkenberg imponerade i längdhoppet.
20-åriga Tilde Johansson från Falkenberg imponerade i längdhoppet. Bild: MATHIAS BERGELD

Maja Nilsson, som också jagar OS-kvalgränsen, i höjdhopp, fick inte till det fullt utan, utan stannade på 1,90. Nyblivne svenske rekordhållaren i kula, Fanny Roos, vann på 18,56, men var aldrig nära att hota sitt rekord på 19,30.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS