Alvin Kamara firar en av sina sex touchdowns i sina julinspirerade skor. Arkivbild.
Alvin Kamara firar en av sina sex touchdowns i sina julinspirerade skor. Arkivbild. Bild: Butch Dill/AP/TT

Bar julfotbollsskor i match – bötfälls

Fel färgkod på skorna innebär dyr böter i NFL. Detta fick stjärnan Alvin Kamara erfara nyligen.

ANNONS
|

New Orleans Saints runningback Alvin Kamara stod för en av historiens bästa insatser i en NFL-match när hans lag besegrade Minnesota Vikings förra veckan. Men 25-åringen, som hade hela sex touchdowns i den amerikanska fotbollsmatchen, gjorde det i ett par julinspirerade skor – något han nu bötfälls för.

Skorna, som var röda och gröna, matchade inte New Orleans svartvita matchtröjor, något som är förbjudet. Han döms av ligan till 5 000 dollar, motsvarande drygt 41 000 kronor, i böter. Beslutet har väckt reaktioner från spelare i ligan.

"Overkligt", skriver Kansas City Chiefs Tyrann Mathieu på Twitter.

Fick böta 44 000 för strumpmiss

Att spelare bötfälls av olika anledningar i NFL är ingen nytt. Nyligen tvingades Seattle Seahawks wide reciever DK Metcalf böta omkring 50 000 kronor. Detta efter att han firat en touchdown genom att ta över en av tv-kamerorna för att filma sina lagkamrater som höll upp en lapp med en grattishälsning till Metcalf som fyllde år dagen efter.

ANNONS

LÄS MER:DK Metcalfs annorlunda firande kostade 50 000 kronor

När det kommer till utrustningsmiss blev även Pittsburgh Steelers stjärnduo, JuJu Smith Schuster och James Connor varse om att det kostar att göra fel.

De båda fick nämligen böta 44 000 kronor vardera för att strumporna satt fel under en match.

LÄS MER:Stjärnorna får böta 44 000 – för strumpmiss

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS