Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Kosovare Asllani spelade från start för Real Madrid. Arkivbild.
Kosovare Asllani spelade från start för Real Madrid. Arkivbild. Bild: Janerik Henriksson/TT

Barça slog Real Madrid i historisk premiär

Real Madrid fick ingen rolig debut i spanska ligan.
Barcelona vann det historiska mötet med 4–0.

"I dag föds en ny clásico", basunerade spanska sporttidningen Marca ut på förstasidan inför matchen i Madrid. Det lag som i fjol hette Tacón har bytt namn till Real Madrid och mötet med Barcelona, huvudstadsklubbens klassiska ärkerival från Katalonien, fick inleda ligaspelet för de vitklädda.

En historisk och symboliskt viktig dag för damfotbollen i Spanien, men för Real Madrid blev det också tydligt att det är en bit kvar upp till Barcelonas nivå.

Av Real Madrids två svenskor fick bara Kosovare Asllani spela från start. Hon fick ett mål bortdömt i den 29:e minuten, ett mål som skulle ha betytt 1–1 eftersom Patri Guijarro tidigare gett Barcelona ledningen. Barças 1–0 var i underkant, skriver Marca, men utdelningen kom i andra halvlek i stället. Ett självmål gav Barcelona 2–0 innan nederländska stjärnan Lieke Martens satte trean.

Sofia Jakobsson fick vänta till 70:e minuten innan hon blev inbytt. Efter bara några minuter på planen serverade hon Marta Cardona ett jätteläge, men spanjorskan sköt utanför. I stället kunde Alexia Putellas kort därefter utöka Barcelonas ledning till 4–0.