Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Marija Banusic har gjort fyra mål på två matcher för Linköping. Arkivbild.

Banusic med två nya mål för Linköping

Två mål i premiären. Och två mål i match nummer två. Marija Banisic verkar ha hittat helt rätt i det regerande mästarlaget Linköping.

Linköpings nya anfallare stod för två mål i 3–0-segern mot nykomlingen Limhamn Bunkeflo, och följde upp med ytterligare två fullträffar mot allsvenskans andra nykomling, Hammarby.

Banusic gav Linköping ledningen i den 13:e minuten och utökade den i början av den andra halvleken. Julia Zigiotti Olme reducerade för Hammarby, men det blev en andra förlust i följd för Stockholmslaget, som dessutom släppte in ett självmål på tilläggstid till 1–3.

Eskilstuna, som återigen tippas i toppen av allsvenskan, tycks efter de inledande omgångarna i allsvenskan ha en aning problem med effektiviteten. I premiären blev det bara 1–0 hemma mot Hammarby där man trots ett spelövertag behövde hjälp av en målvaktmiss hos gästerna för att få med sig tre poäng.

I den andra matchen blev det bara 1–1 borta mot Vittsjö, återigen trots dominans och 26–9 i avslut. Vittsjös Ebba Hed sköt in 1–0 direkt på hörna i den 17:e minuten och Mimmi Larsson satte kvitteringen först i den 73:e minuten.

Örebro tog säsongens första seger i och med 1–0 hemma mot Kristianstad. Emma Jansson gjorde matchens enda mål.