Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Bandylegendar målvaktsreserv i fotboll

Andreas Bergwall är Sveriges mesta landslagsspelare i bandy. Nu är Västeråsprofilen klar för stadens fotbollslag.

Den 43-årige bandymålvakten Andreas Bergwall är registrerad som spelare för fotbollslaget Västerås SK, tabellfyra i division 1. Efter ett sms från tränaren Johan Mjällby tackade Bergwall ja.

- Jag har gjort sju-åtta pass. Om någon av de andra målvakterna (Alexander Lundin eller Daniel Svensson) blir sjuk eller skadad har de inget bakom, och då blir det ett avtal. Jag har inga tankar på spel, men det är jäkligt kul att se hur de arbetar i en annan sport, om jag kan ta med mig något till bandyn, säger Bergwall till Aftonbladet.

Men man vet aldrig. Förra säsongen drabbades VSK av stora skadeproblem på målvaktssidan och tvingades ställa mittfältaren Boris Ljevar mellan stolparna.

- Vi hade maximal otur och saknade uppbackning. Det blev väldigt oprofessionellt, men hamnar vi i samma läge igen har vi Bergwall, en rutinerad herre och duktig fotbollsmålvakt, säger klubbchefen Michael Campese.

Campese är imponerad av Bergwall, som har ett förflutet som fotbollsmålvakt i Dingtuna Gif och Tillberga IK.

- Han är riktigt, riktigt bra på linjen och oerhört stark i kroppen. Han hade kunnat ha en karriär som fotbollsmålvakt. Det är inget snack om det.

Bandyikonen missar dock inga försäsongspass med stadens bandylag.

- De flesta tror att jag är skada, men jag tycker bara att det är kul.