Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Bale om firandet som väckte ilska i Madrid

Gareth Bale, 30, är inte den populäraste spelaren i Real Madrid. Inte efter att han firade Wales avancemang till EM med en flagga med texten "Wales, Golf, Madrid, i den ordningen".
– Vi skämtade bara, säger han i podcasten Hat-Trick.

Skadeproblem har avlöst varandra, formen har inte heller varit på topp och Real Madrid har öppet försökt bli av med Gareth Bale men få klubbar har varit villiga att värva walesaren som sitter på en väldigt hög lön.

Hans relation med Madrid och framförallt fansen till den spanska storklubben blev ännu sämre efter att Wales hade säkrat en plats till EM-slutspelet.

LÄS MER: Nystartade pojklaget Athletic FC gör succé: "Klart det är känsligt"

Under firandet valde Gareth Bale att fira med en flagga med texten: "Wales. Golf. Madrid. I den ordningen" efter att tidigare Real-anfallaren Predrag Mijatovic kritiserat Bale och sagt att det var viktigare att golfa för Bale än att spela för Real Madrid.

LÄS MER: Han är är doldisen bakom Frölundas framgångar – hyllas av Rönnberg

Bales firande med den flaggan jublades det inte över i Madrid, snarare tvärtom.

”Bale skrattar åt Real Madrid”, skriver Sport. ”Bale hånar Real Madrid”, skrev AS.

LÄS MER: Nu avslöjas Frölundas guldtaktik – ett år efter SM-guldet: "Hade kunnat käka popcorn"

Nu berättar han om firandet som skapade rejält med ilska hos Madrid-fansen. Det hela började med att några av hans lagkamrater såg flaggan uppe på läktaren.

– Ett par av dem sa att vi skulle försöka få ner den om vi gick vidare. Jag sa att de kunde göra som de ville, men att jag inte skulle hämta den. Men så hittade de den och tog ner den. Vi firade som ett lag och jag kommer inte fira med mina lagkamrater. Det var ett skämt, det var på skoj, säger han i podcasten Hat-Trick.

LÄS MER: Thomas Ravelli och poliserna: "Högg vad som fanns till hands"

Vad som händer med Gareth Bale och Real Madrid är inte klart. Den walesiske stjärnan är fortsatt inte direkt populär i klubben och öppnade nyligen för att flytta till USA och MLS.

– Jag gillar verkligen ligan, den har växt så mycket genom åren. När vi har åkt dit på försäsonger och mött lag är det svårt. Det är en liga som fortfarande växer. Många fler spelare vill till Amerika nu. Jag skulle definitivt vara intresserad av det, sa han då.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.