Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Emir Bajrami klappas om efter sitt 2–1-mål mot Falkenberg.

Bajrami tillbaka som målskytt

”Han luktar aldrig svett, Emir Bajrami, för han gör det så lätt”, sjöng klacken. Efter ett svårt år utan fotboll gjorde Bajrami nu sitt första allsvenska mål sedan 2010.

Sekunderna Emir Bajramis segermål på Falkenbergs IP sprang han ut och kramade Elfsborgs fystränare Magnus Hellman Driessen.

- Han har betytt väldigt mycket för mig under de här ett och ett halvt åren. Det har varit otroligt jobbigt mentalt, för det har gått så mycket upp och ner. När man har känt att det går framåt har det plötsligt kommit en smäll, tillbaka till ruta ett igen, säger Bajrami.

Efter fem år i Nederländerna, Frankrike och Grekland flyttade han hem till Borås inför 2015. Elfsborg skrev ettårskontrakt med honom – trots att det skulle bli ett år av rehabilitering efter höftoperation och ryggproblem.

Ovan frisparksskytt

I år har han gjort comeback. Och i solkylan på Falkenbergs IP sköt Bajrami sitt första allsvenska mål sedan 2010. Det var en låg studsande frispark som dunsade in till höger om Falkenbergsmålvakten Alexander Lundin.

- Jag tyckte att han placerade muren lite konstigt och stod lite mitt i mål. Jag sköt i målvaktens hörn. Det här är mitt andra frisparksmål i karriären. Det första var för Monaco i en träningsmatch, men det här betyder lite mer!

Den matchavgörande 2–1-sparken var ganska lätt – helt i linje med Guliganernas speciella sång: ”Emir Bajrami, han luktar aldrig svett, Emir Bajrami, för han gör det så lätt, Emir Bajrami, han är en elegant ute på plan.”

- Är det så de upplever mig, så får de jättegärna göra det. Jag har alltid känt supportrarnas kärlek, och det är ömsesidigt. De pushar alltid mig och laget och stöttar oss. ”Hedlund gormade”

Elegant var också vänsterytterns framspelning till första målet efter drygt en halvtimme. Emir Bajrami slog ett tidigt inlägg snett framåt mot Lasse Nilssons panna. Men Nilsson duckade och släppte bollen till Simon Hedlund som kom utanför i ett bättre läge.

- Jag hade först tänkt nicka, säger Lasse Nilsson. Men när jag hörde honom gorma så kröp jag ihop som Skalman.

Hedlund bredsidade in 1–0 via bortre stolpen. Falkenberg kvitterade på straff genom Amin Nazari. Sedan gjorde Emir Bajrami sitt första viktiga frisparksmål i karriären. Så lätt, ingen svett.