Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Bajrami skadad i Elfsborgssegern

3–0 mot Örebro och ett trendbrott för Elfsborg. Men mycket efteråt handlade om Emir Bajramis ryggskada.

1–0 efter 10 minuter, 2–0 i den 65:e och så 3–0 i slutminuten. Elfsborg kontrollerade matchen och vann enkelt mot Örebro på Borås arena.

- Vi går hem med 3–0 och vi är jättenöjda med det. Örebro är ett riktigt bra lag som har startat bra med sju poäng på tre matcher. Och de kommer att ta många fler framöver, säger Elfsborgstränaren Magnus Haglund.

Boråsarna hade med sig 5–1-segern mot Kalmar i premiären och därefter förluster mot både AIK och Djurgården. Örebro å andra sidan hade vunnit två och spelat en oavgjord.

Axéns taktikmiss

Örebrotränaren Alexander Axén tyckte efteråt att hemmalagets seger var logisk och rättvis. Han var självkritisk.

- Jag gjorde ett taktiskt misstag som spelade 4–4–1–1, som gjorde att de spelade innanför, utanför, bakom, framför och tamigfan överallt. Vi fick snabbt ändra till 4–5–1. Vi fick lite bättre ordning men utan att det blev bra. Vi överlevde med 0–1 i halvtid, sade han.

Axéns omstuvningar förändrade visserligen hans lags aggressivitet och skärpa till det bättre, men det räckte inte.

- Det är inte så lätt att komma hit och trycka ner Elfsborg och spela runt dem. De står och småflinar och vet att de får de där kontringarna. Det kunde ha runnit i väg ännu mer.

"Man blir orolig"

Magnus Haglund var desto nöjdare med sitt lags insats. Däremot var han orolig för Emir Bajrami, som tvingades utgå redan efter 25 minuter.

- Emir får ett riktigt hugg i ryggen, som tyvärr kan hända för honom. Han får byta. Det var bara att gå av direkt. Det kändes som att det inte vara något bra. Men vi vet inte, det kan bli bra på några dagar. Vi utesluter inget förrän vi vet mer. Vi håller tummarna för att det går bra.

Den förre landslagsspelaren fick muskelkramp. Han har tidigare opererat ryggen och varit borta långa stunder från fotbollen på grund av återkommande ryggproblem.

- Det är stelt nu. Det är klart man blir orolig direkt när det händer, men jag har varit med om det tidigare och vet vad det betyder. Det är jobbigt, men förhoppningsvis blir det bra inom några veckor, säger Bajrami.