Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Kennedy Bakircioglu tackar för sig. Arkivbild.

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Bajen-ikon tackar för sig

Den där frisparken upp i krysset med efterföljande firande med ett luftfångat ölglas blev något av kulmen på hans karriär. När Hammarbys fixstjärna Kennedy Bakircioglu nu tackar för sig räknar han med ett känslosamt avsked.

- När jag som ung kom till Bajen sade jag till mig själv att här ska jag bli hjälte, här ska jag bli kung. När jag går här ifrån ska jag ha skapat historia i den här klubben, säger Kennedy Bakircioglu i en intervju i Dagens Nyheter.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Och historia har han skapat. Inte bara med den numera världsberömda frisparken mot IFK Göteborg den 1 oktober.

Kennedy Bakircioglu kom till Hammarby redan som 18-åring och var med och spelade hem SM-guldet till klubben 2001. Men kanske var det först när mittfältaren återkom till klubben 2012 efter ett antal år som proffs i Europa som han blev riktigt ikonisk. Hans proffskarriär haltade väl lite, men han sågs som något av en frälsare när han återkom till Hammarby och starkt bidrog till att laget efter fem år i Superettan kunde ta klivet upp i allsvenskan.

Bästa av två världar

- Det är inte så att jag vunnit Champions League. Men nu fick jag ändå göra alla de här grejerna – spela de där matcherna på de där arenorna – och dessutom har jag kunnat komma hem och göra allt det här. När det var som värst ville jag bara tillbaka för att lyfta Bajen och få Hammarby på kartan igen. Och jag ser det som att jag fick det bästa av båda världarna, säger han till Sportbladet.

På söndag möter Hammarby Häcken på hemmaplan, och det blir Bakircioglus sista hemmamatch – när säsongen är över ställer han skorna på hyllan.

- Jag vet inte hur det är att inte vara fotbollsspelare. Det är det som är lite läskigt. Hur fan blir det? Det kanske kommer en tid när jag kommer att sakna fotbollen enormt mycket, säger han till DN.

Ännu lite mer

Men först som sagt en sista hemmamatch – och sannolikt en enorm hyllning från fansen. För enligt Bakircioglu är det ändå något särskilt med Bajens supportrar.

- Gemenskap och kärlek – det säger ju alla – men Bajen är ännu lite mer. Jag lovar, Hammarby är väldigt unikt. Jag har ändå varit runt och spelat fotboll i många andra delar av Europa, och visst... De brinner absolut också för sina lag. Men det som jag har sett i Bajen... Det går inte att jämföra, säger han i Sportbladets intervju.