Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Meraf Bahta satte personligt rekord på 1 500 meter vid Diamond League-galan i Rom. Arkivbild.

Bahta satte personbästa på 1 500 meter

Trots knuffarna och att det var säsongens första 1 500-meterslopp lyckades Meraf Bahta sätta personbästa på distansen i Roms Diamond League-tävling.

För en månad sedan slog Meraf Bahta personligt rekord på 10 000 meter. Men hon kan fortfarande springa fort på kortare distanser. Det visade hon i Diamond League-tävlingen i Rom där hon kom fyra på 1 500 meter på personbästatiden 4.00,59.

- Jag är väldigt nöjd. Det var första loppet i år på 1 500 meter. Det hände en del under loppet, en del knuffar och jag hamnade ute på den tredje banan, men jag är ändå nöjd, säger hon till SVT.

Nederländskan Sifan Hassan vann på världsårsbästa 3.56,22.

VM-kvalgränsen är ännu en bit ifrån höjdhopparen Sofie Skoogs förmåga. Hon stannade på 1,85, nio centimeter från VM-kvalgränsen som också är hennes personbästa, och slutade tia.

- Det blev inte alls som jag tänkt mig, det var himla snopet. Det kändes så bra, säger Skoog.

- Men det var väldigt hårda banor och då måste man springa på snabbt och jag hade inte den farten i dag. Nu ska jag glömma det här.

Skoog tog ingångshöjden 1,80 i första försöket, behövde sedan två hopp för att ta sig över 1,85 och missade sedan de tre försöken på 1,88.

Skoogs säsongsbästa är 1,87.

Ryskan Miriya Lasitskene, som är en av de ryska friidrottare som fått tillåtelse att tävla under neutral flagg, vann på 2,00.

Kenyanskan Hellen Obiri satte nationsrekord på 5 000 meter med 14.18,37. I herrarnas spjuttävling fick tysken Thomas Röhler på ett 90-meterskast, 90,06 i det allra sista kastet.