Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Baghdatis för svår för Johansson

Melbourne: När serven svek hade Thomas Johansson inte verktyget att slå cyprioten Marcos Baghdatis. I stället fick svensken tidigt respass ur Australian open.
Den 22-årige Baghdatis, som var i final i tävlingen 2006, spelade inte helt på topp. Men ändå räckte hans spel till seger mot Thomas Johansson.
- Jag spelade helt okej, men mot en sådan som Baghdatis måste du spela bättre än så, sade svensken till TT efter 1-3-förlusten (6-7, 2-6, 6-3, 3-6).
Johansson var extra besviken över nederlaget eftersom han i år var ensam singelsvensk i herrtävlingen.
- Därför hade man helst velat överleva några omgångar, men jag fick en jäkligt tuff lottning. Även om jag vunnit denna hade jag fått Marat Safin i nästa omgång.
- Tyvärr kom jag inte riktigt upp i den form jag visat på träning.
Första set var något av en parodi på det som världsettan Roger Federer skulle kalla kontrollerad tennis: Thomas Johansson hade åtta breakbollar och Baghdatis nio. Men trots det gick setet till tiebreak.
- Och där fick jag en fruktansvärt dålig start, säger Johansson som skyller en del av förlusten på sin serve.
- De tre första bollarna tycker jag är mina, men i stället hamnar jag i 0-3-underläge. Hade jag fått en bättre start där, så kanske...
Trots förlusten är Australian open inte helt slut för Thomas Johansson. På onsdagen går han in i dubbelturneringen där han ska kampera tillsammans med rumänen Andrei Pavel.
- Jag och Pavel spelade tillsammans i Wimbledon förra året och det gick jättebra.
- Det ska bli kul att spela med honom igen. (TT)

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.