Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Boxaren Badou Jack.

Badou Jack vill gå titelfajt i Sverige

Världsstjärnan Badou Jack hoppas att få boxas på hemmaplan igen. Men ett svenskmöte med Erik Skoglund är uteslutet.

Badou Jack är en av världens bästa proffsboxare, i april 2015 blev han WBC-världsmästare i supermellanvikt för första gången efter seger på poäng mot amerikanen Anthony Dirrell. Den största svenska boxningsframgången sedan Ingemar Johanssons tungviktstitel 1959.

Sedan dess har Jack "The Ripper" försvarat världsmästarbältet tre gånger. Efter den oavgjorda matchen mot engelsmannen James DeGale i januari sade 33-åringen, som bor i Las Vegas, upp sitt världsmästarbälte för att byta till en högre viktklass: lätt tungvikt.

Siktar mot tungvikt

- Den största skillnaden är att vi nu kan träna mer explosivitet och power. Jag väger ganska mycket redan så det är inte så att jag behöver bygga på mig muskler, min fystränare säger att min kropp är som en 25-årings. Målet är att bli världsmästare i lätt tungvikt, sedan får vi se om jag ska upp ännu en viktklass, säger Badou Jack som väger 88 kilo när TT träffar honom i hemstaden Stockholm där han är på besök för att träffa familj och sponsorer.

TT: Saknar du Sverige?

- Nej, bara vänner och familj. Det här vädret? Nej, inte direkt. Det är här jag är uppvuxen, men jag känner mig hemma därborta (i USA), säger Jack och blickar ut över en sommarregnig huvudstad.

Han beskriver sig själv som en defensivt skicklig boxare som inte tar så mycket stryk. Samtidigt som han imponerade med tunga slag i sin senaste match mot DeGale. En stormatch som sågs av 10 000 åskådare på plats i New York, bland dem hans nu ettåriga dotter.

"Riskerar livet"

- Man riskerar livet varje gång man går in i ringen och måste vara försiktig. Jag vill sluta på topp och inte behöva boxas för pengar. Men just nu är jag i min "prime".

Badou Jack, som promotas av boxningsmogulen Floyd Mayweather Jr, väntar på att få klart med sin nästa match. Han hoppas det blir en titelfajt, antingen mot WBC-mästaren Adonis Stevenson, Kanada, eller WBA-mästaren Nathan Cleverley, Wales. Ett svenskmöte med Erik Skoglund, som boxas i samma viktklass, är uteslutet.

- Han (Skoglund) är inte på min nivå. Jag har slagit fyra världsmästare, vilka ha har han slagit? Nej, det är ingen match som skulle kunna hända. Jag boxas för att tjäna miljontals dollar, inte för att åka till Nyköping och tjäna tiotusen, säger Jack som besegrat Skoglund tre gånger som amatör.

Jack började boxas sent, som 18-åring, karriären satte fart när han flyttade till USA och senare handplockades till Mayweathers stall. Duon har pratat om att arrangera en av match i Sverige, där Jack inte boxats sedan 2010.

- Floyd har sagt att vi nog kan fixa en match (i Sverige). Jag kanske kan försvara min titel här hemma. Men det är lättare sagt än gjort och har med amerikansk tv att göra. Det skulle vara riktigt kul.