Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: MATHIAS BERGELD
Bild: MATHIAS BERGELD

Backtalangen får A-lagskontrakt

Milos Andelkovic har tränat med Gais A-lag under en skadepräglad försäsong för lagets backlinje. Nu belönas 18-åringen med ett A-lagskontrakt.
Därmed är truppen spikad inför säsongen, skriver Gais på sin hemsida.

Gais är vidare i Svenska cupen trots en allt annat än ultimat uppladdning på backsidan.

Samtliga ordinarie försvarare har saknats i olika skeden under försäsongen, och senast att gå sönder var Alexander Angelin.

Men i skuggan av alla avbräck har flera ungdomsspelare fått chansen – och för 18-årige Milos Andelkovic har det nu lett hela vägen till ett A-lagskontrakt.

– Milos är en tuff och orädd försvarare som med sin längd och fysik är som klippt och skuren för rollen som mittback, säger tränare Bosko Orovic i en kommentar till hemsidan.

Andelkovic fick bland annat starta i försäsongsmatchen mot Norrby, men fick den gången bryta redan i första halvlek på grund av skada.

I cupspelet har han varit med i truppen samtliga matcher, men hittills hållits kvar på bänken.

– Han har utvecklats fint under de månader han varit med och kört med A-truppen men förhoppningsvis kan han ta ytterligare steg framöver, främst kanske för att utveckla sin spelförståelse. Det ska bli jättekul att jobba vidare med honom under året, säger Bosko Orovic till hemsidan.

Andelkovics kontrakt är skrivet över 2021.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.