Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Alex Norén nådde en sjätteplats i British Open.

Bästa majorn för sexan Norén

Regerande mästaren Henrik Stenson blev elva – men bäste svensk var Alex Norén. Han gjorde karriärens bästa major och slutade sexa i British Open.

Alex Norén är en golfspelare i världsklass, men han har hittills aldrig riktigt visat det i en majortävling. Som bäst har han tidigare varit nia, en placering han nådde just i The Open för fem år sedan. Men efter insatsen på Royal Birkdale bör 35-åringen ha tystat snacket om att han inte håller för de allra största tävlingarna.

- När man är topp tio i världen och inte har presterat så bra i majors så får man ju höra det. Nu är det skönt att få en hyfsad placering, det ska jag inte sticka under stolen med, säger en mycket nöjd Norén efter rundan.

Puttningen lossnade

Efter en tung lördag på greenerna lossnade puttningen rejält för Alex Norén nu. Han rullade i birdies på hål 5, 6 och 9 och var då plötsligt bara fyra slag från ledningen eftersom Jordan Spieth – som till slut vann på tolv under par – svajade rejält i början av rundan.

- Det var ganska kul sista nio med känslan att det är första gången jag har i alla fall en liten chans i en major, säger Norén.

Han gjorde dagens enda bogey på 11:an innan han satte en ny birdie på 13:e. Med rundorna 68–72–69–67 hamnade Norén totalt på fyra under par. Han gjorde bara fem bogeys på hela British Open, vilket ingen annan spelare i startfältet kan matcha.

- Det är verkligen bra för självförtroendet. Det här betyder väl också att jag får kortet till USA-touren nästa år och kan spela lite mer där kombinerat med Europa. Kanske kan jag lära känna den amerikanska golfen mer, det är ändå tre majors som spelas där borta. Jag är väldigt nöjd att få den chansen om det nu blir som jag tror, säger Norén.

Spieth i trubbel

Henrik Stenson låg två slag före Norén inför avslutningsrundan, men fick en trög start med tre bogeys första nio. Den regerande Open-mästaren vaknade sedan med tre birdies och slutade delad elva på tre under par.

- Jag är riktigt nöjd att komma tillbaka med tre birdies och inga tappade slag, vi hamnade på en klart godkänd placering, säger Stenson.

Trots att Stenson drabbades av inbrott i torsdags har han njutit av veckan som titelförsvarare.

- Publiken har varit fantastisk, det har varit ett härligt mottagande på varje green och fairway. Det har varit makalöst, de har definitivt inte glömt vad vi gjorde förra året. Tillsammans med Ryder Cup är det här det bästa som finns, att spela inför de här fansen och få deras uppskattning.