Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Bänkpress för Pixbos damer

Främst egna misstag låg bakom 4–7-förlusten mot Mora. Nu kan flera spelare bänkas när laget spelar igen.

När Mora kvitterade till 2–2 i mitten av den andra perioden började en tråkig stund för Pixbo. Mellan 11.13 och 15.48 gick gästerna från underläge med 1–2 till ledning med 6–2. Tillresta kompisar, föräldrar och syskon jublade. Det gjorde inte spelarna och ledarna i Pixbo. Fyra av målen kom efter att hemmaspelare antingen tappat bollen i uppspelsfaser eller missat i markeringsspelet.

- Det är de där dipparna som vi får i nästan varje match. Det är inte bra. Det blir väldigt svårt att försöka hämta upp varje gång, sa försvararen och landslagsbacken Isabell Krantz.

Tränaren Magnus Dahlgren såg arg ut under matchen, men hade lugnat ner sig efteråt. Däremot var han fortfarande besviken.

- Vi gör alldeles för många misstag, och man kan väl säga att det är på grund av dem vi tappar matchen. Vi har ett bra lag. Många spelare har en svensk flagga bredvid sitt namn i matchprogrammet, alltså för att de har landslagsmeriter. Men vi har inte råd att göra så många enskilda misstag i en och samma match.

Det var speciellt femminutersintervallet i mitten av den andra perioden som avgjorde. Pixbo time out och förändrade laget. Åtta spelare bänkades resten av matchen. När Falun kommer till Mölnlycke under söndagen är det troligt att flera spelare inte får lika mycket speltid som mot Mora.

- Vad gör vi nu? Ska vi ge fortsatt förtroende till de som spelade mot Mora eller ska vi gå runt på mer folk och ge andra chansen? Jag vet inte, svarade Dahlgren på sina egna frågor.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.