Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

1/3

Azulay stannar i Utsikten

Igår blev det klart att det korttidskontrakt som Jonathan Azulay skrev på i våras förlängs till sista december. – Jag tycker att han har visat klass, säger Bosko Orovic, tränare för Utsiktens BK.

Azulay började sin karriär i BK Smitten, där han spelade i åtta år innan han gick vidare till Askims IK, där han blev uttagen till pojklandslaget. Det var också då som Göteborgsklubbarna IFK, Gais och Öis började visa intresse för honom. Som 16-åring valde han att börja spela i IFK.

24-åringen kom till Utsikten från Degerfors IF och inledde säsongen med rehabilitering från en operation som han gjorde tidigare i vintras. Men den 18 april var han tillbaka på planen i ett U21-möte mot Trelleborgs FF. Hans debut i Superettan med sin nya klubb blev borta mot Ängelholm. Sedan dess har det rullat på och nu har han spelat totalt 630 minuter.

– Det känns givetvis mycket bra att vi kan behålla Jonathan, säger Bosko Orovic till klubbens hemsida.

– Jag tycker att han har visat klass under de senaste månaderna och att han passar mycket väl in i vårt sätt att spela. Jonathan är bolltrygg, har fina fötter och är användbar på alla positioner i backlinjen.

Sju startade matcher har han skrapat ihop och fler lär det bli. Nästa insats blir på måndag då Utsikten möter Assyriska på hemmaplan. 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.