Azaleorna vann i sandstorm

ANNONS

Det var sandstorm på Gamlestadsvallen igår när Azalea slog Saltsjöbaden med 3-0. Stundtals såg man inte spelarna från sidan av plan och att spelet kunde fungera så bra som det trots allt gjorde var imponerande.

- Det var jättedammigt, säger Elin Treutiger efteråt.

- Ja, och så fick man sand i ögonen hela tiden, fyller Sofia Hagman i.

Efter matchen jämför de fotbollsstrumpor med varandra och där kanten har varit nedvikt syns den vanliga orange färgen - allt annat är grått. Men tjejerna från Azalea är vana, då deras egen hemmaplan inte är helt olik den de tvingades spela på i sanddimman igår.

ANNONS

Trots förutsättningarna gjorde Azalea en riktigt bra match. Särskilt tvåmålsskytten Amanda Krusenstierna som punkterade matchen i andra halvlek. Då hade Azalea redan övertaget, men målen gav självförtroende och i slutet av matchen kunde Sofia Dybeck sätta trean vackert i högerkrysset.

- Glöm inte tjejer: Ni är starka, ni är bestämda, ni är snabba och ni är fiffiga! brukar tränaren Anders Hansson påminna innan matcherna. Det är de målen Azalea skall spela efter och igår nådde de allihop.

Eftersom UIK/Böleäng slog Danmarks IF slutade Azalea som tvåa i gruppen, på samma poäng som ettan UIK. Det betyder att de imorgon möter Åtvidaberg på Kviberg 15, klockan 10.00 i sin första A-slutspelsmatch.

Slutspelet inleddes för en del Gothia Cup-deltagare redan i går.

ANNONS