Azalea jublar efter premiärsegern mot Umeå IK/Böleäng.
Azalea jublar efter premiärsegern mot Umeå IK/Böleäng.

Azalea siktar på guldet

ANNONS

För två år sedan kom de tvåa i Gothia Cup och förra året åkte de ut i åttondelsfinalen. Göteborgslaget Azalea (G14) är inte naiva när de hoppas på ännu bättre resultat i år.

- Vi vinner! konstaterar de självsäkert med en mun.

Tjejerna har förberett sig väl inför årets cup, med bland annat träningsläger på Donsö i våras och nu är de äntligen framme vid målet. Det enda tråkiga inför första matchen, mot svenska mästarna för flickor -93, Umeå IK/Böleäng, är att den är en av många matcher som under gårdagen fick flyttas till en grusplan.

- Det är dåligt, konstaterar lagkaptenen Agnes Petersson, men fortsätter:

ANNONS

- Fast vi är vana att spela på grus, på vår hemmaarena. De andra lagen är nog mer förberedda att spela på gräs.

Tjugoen tjejer från Azalea skall spela Gothia Cup i år, så de får turas om att stå över. Men alla får spela minst två av de tre gruppspelsmatcherna.

- Men sedan bli det dramatiskt. Till slut måste ju några stå över den sista matchen, säger tränaren Anders Hansson.

Han är pappa till en av tjejerna och har tränat laget i sju år. Nu leder de den högsta serien i Göteborg och med ett bra resultat i Gothia Cup kan det här bli ett riktigt bra år.

Ikväll är det premiär för Gothia Cup-discot, som enligt Anders Hansson är en höjdare. Och tjejerna håller med. De tycker att den sociala biten med Gothia är viktig. Redan första dagen har de pratat med massor av deltagare från olika länder. För de behöver inte discot för att träffa nya vänner och flörta - det kan de göra överallt.

När Anders Hansson pratar om laget är det framför allt kamratskapen han nämner och när de promenerar mot matchplanen märks den tydligt. Några går hand i hand och alla peppar varandra inför matchen.

ANNONS

- Kom igen, nu ska vi ta dem! skriker Agnes när hon tar på sig lagkaptensbindeln.

ANNONS