Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/3

Avlidne legendarens bror: "Förbannad när det skrivs en massa skit"

Dagen innan Håkan "Carla" Carlqvists död spreds det uppgifter på Facebook om motorlegendarens hälsotillstånd. Det gör storebrodern Bertil Carlqvist förbannad. – Mest förbannad är man över det här jäkla Facebook, där det kommer ut innan de anhöriga ens vet om det, säger han till Sportbladet.

I onsdags drabbades en av Sveriges främsta motorsportprofiler, Håkan "Carla" Carlqvist, av hjärnblödning och fördes till ett sjukhus i Frankrike. Dagen efter gick han bort, 63 år gammal.

Redan under onsdagen sipprade rykten om Håkan Carlqvists dåliga tillstånd ut i sociala medier, inte långt efter att storebrodern Bertil fick höra om det av Håkans fru. Det skriver Sportbladet.

– Det tog inte många timmar innan det skrevs om det nere i Europa. Det är privat folk som går ut och läcker. Det är fan inte klokt, säger Bertil Carlqvist till tidningen.

– Det var väl någon ambulans- eller sjukhuspersonal som kände igen honom och skrev. Det är sjukligt..

Uppgifterna skapade oro bland vänner och anhöriga.

– Man blir förbannad när det skrivs en massa skit. Mest förbannad är man över det här jäkla Facebook, där det kommer ut innan de anhöriga ens vet om det, säger storebrodern.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.