Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Augustinsson om kollapsen: "Var en chock"

Ajax-mittfältaren Abdelhak Nouri, 20, kollapsade under en träningsmatch mot Werder Bremen i Österrike och vårdas på intensivvårdsavdelningen sedan dess. Hos Werder Bremen satt svenske Ludwig Augustinsson på bänken och såg det som hände på nära håll.

- Det var en chock, säger Augustinsson till klubbens hemsida.

Den svenske landslagsbackens första tanke var att Nouri svalt tungan, men det visade sig vara värre än så.

- Det var fruktansvärt, jag fick en väldigt jobbig känsla. Båda lagets spelare var chockade, och några av Ajax spelare grät.

Ajax uttalade sig under måndagskvällen på Twitter angående de senaste proverna på Nouri, vilka visade att "hjärtat fungerar normalt och verkar inte vara skadat". Däremot skriver klubben att det är för tidigt att säga något om huruvida spelaren kommer att bli återställd eftersom man inte kan testa hjärnfunktionen fullt ut under tiden som han fortfarande är nedsövd.

Spelarna i Werder Bremen har pratat mycket om det som hände och alla har erbjudits psykologhjälp.

- Det är viktigt att vi hittar våra dagliga rutiner så snabbt som möjligt. Jag är väldigt glad över att hans tillstånd är stabilt och håller tummarna för att han kommer komma tillbaka så snabbt som möjligt. Jag hoppas att vi aldrig behöver vara med om något sådant här igen, säger Augustinsson.