Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Augustinsson är långtifrån färdig – vill ha mer

Karriären har gått nästintill enbart spikrakt uppåt för Ludwig Augustinsson, 24. I VM har vänsterbacken bjudit på flera fina prestationer men vill ändå ha mer. – Det kommer nog sjunka in i dagarna, säger han.

Han har varit given i Janne Anderssons startelva sedan han tog över som förbundskapten efter Erik Hamrén. Ett förtroende som Ludwig Augustinsson har tackat och tagit emot.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Segern mot Schweiz var den största i karriären erkänner han efteråt. Men nöjd? Nej, det är inget som Ludwig Augustinsson sysslar med.

– Det är tre matcher till något stort och vi vill ha mer. Det här är höjdpunkten i karriären.

Har ni någon aning om vad ni har ställt till med?

– Nej, jag tror inte det. Man börjar le när man pratar om det. Det är helt sjukt. Det kommer nog sjunka in i dagarna. Det är match snart så man hinner inte tänka så mycket.

Hur ser du på svårighetsgraden i den här matchen jämfört med tidigare?

– Man hade kanske förväntat sig ännu mer tryck. Det blev några inlägg och några farliga situationer, men jag tyckte att vi kändes väldigt stabila i dag och hade otroligt bra koll på dem. De från sidan sade att de kände sig ganska lugna.

Att ni bara avfärdar favorit efter favorit, vad kommer det ifrån?

– Vi blir inte stressade. Vi är vana att bli pressade, mer andra gånger. Vi är vana att ligga lite lägre och känner oss otroligt bra defensivt. Samtidigt som vi ställer om.

– Vi kan anfalla när det finns läge. Vissa spelare har inte spelat så mycket innan. Men de springer och springer för fjärde matchen i rad. Det känns som att många är i otroligt bra form.

LÄS MER: Karriären startade på allvar i Göteborg – nu lever "Ludde" drömmen

Gränser - finns det några sådana för det här laget?

– Nej, verkligen inte. Man har inte tänkt att vi skulle gå så här långt innan turneringen. Man tar alltid en sak i taget. Först var det gruppen, nu åttondelen. Det finns inga gränser, inga gränser.

– Vi alla drömmer om att skriva historia. Det gör nog hela Sverige. Man märker att VM-febern är här nu. Det är fantastiskt att vi har minst en match till som vi skall dra nytta av.

Shaqiri kom inte förbi så mycket?

– Nej och jag kände mig väl påläst. Det är en jättebra spelare. Jag kände att jag hade jättebra koll på honom.

Hur firar du det här?

– Det blir nog en del sång. Får se om rösten är kvar. Annars är det … mentaliteten i laget är återhämtning. Det är match redan på lördag. Folk kommer sitta i maskiner, normatec, många tänker så. Samtidigt som vi kommer njuta lite också.

Komprissionsbrallorna?

– De trycker upp blodet så att man får genomströmning. Alla kommer köra det på flyget. Vi sporrar varandra till att göra det, slå personbästa i återhämtning! Som Janne brukar säga.

Vad är grejen med det här landslaget?

– Vi försöker göra allt rätt. Allt ifrån att gå igenom alla detaljer inför matchen. Det kan vara de minsta detaljerna som är så viktiga. Som en frisparksmur. Släpp inget hål i mellan. Hoppa inte för högt så att de kan skjuta under.

– Det kan vara små detaljer. Men vi tummar inte på någonting. Både när det gäller återhämtning och när det gäller spelet. Ingen fuskar en meter i defensiven. Alla tar jobbet.

– Vi gör verkligen allt vi kan på alla plan. Det är det som göra att vi har tagit oss hit. Man tjänar några procent här och där. Jag tror att det är dem grejorna.

Hade du tagit en straff om det hade blivit?

– Jag vet inte om jag hade fått förtroendet, för det vet vi inte, men om jag hade blivit tillfrågad hade jag slagit en, absolut.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.