Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Aubameyang till Arsenal – Giroud lämnar

Arsenal har spänt de finansiella musklerna i ett försök att ta sig ur Premier League-krisen. Stjärnanfallaren Pierre-Emerick Aubameyang värvas från Borussia Dortmund. Samtidigt släpper Londonklubben Olivier Giroud till Chelsea.

Pierre-Emerick Aubameyangs övergång blev officiell vid lunchtid under onsdagen. Men redan på morgonen av vintertransferfönstrets sista dag läckte en video ut med Arsenals tränare Arsène Wenger, där fransmannen uttalade sig om det blivande nyförvärvet Aubameyang.

– Det är bra nyheter. Vi behöver spelare som kan ge oss mer offensiv kraft, vi är inte tillräckligt effektiva framåt. Förhoppningsvis kan han bidra med det, säger Wenger i videon som läckte ut från Arsenals officiella webb-tv.

28-årige Aubameyang har utvecklats till en världsspelare under fyra och en halv säsong i tyska storlaget Dortmund. Han har gjort 98 mål på 144 Bundesligamatcher och blev utnämnd till Afrikas bäste manlige fotbollsspelare 2015, som förste spelare från Gabon någonsin.

I Arsenal ses han som en ersättare till chilenaren Alexis Sánchez som för drygt en vecka sedan lämnade för Manchester United. Premier League-sexan Arsenal – som i tisdags förlorade med 1–3 borta mot Swansea – har bara vunnit en av de fem senaste ligamatcherna.

Giroud lämnar London-klubben

Aubameyang avslutade sin tid i Dortmund med att inte spela, på grund av ryktena om en övergång till en annan klubb.

Senare på dagen meddelade Chelsea att klubben värvar fransmannen Olivier Giroud från just Arsenal och att Michy Batshuayi lämnar för Borussia Dortmund.

Giroud har skrivit på för 18 månader och Batshuayi lånas ut resten av säsongen i en affär som fullbordar värvningspusslet.