Åtta raka segrar för Birgmark

ANNONS

Nordic Week i Landskrona är den första OS-nomineringsregattan inför Peking nästa år och efter att ha vunnit alla seglingarna under veckan är det ingen överdrift att säga att Daniel Birgmark från Göteborg ligger bra till.

- Det var en väldigt bra start. Men först gäller det att kvala in till OS och sedan att försöka göra en så bra uppladdning som möjligt, säger han.

Daniel Birgmark skall ner till Kina redan i nästa vecka inför för-OS som seglas i Qingdao 9-24 augusti. Han skall vara där i tre veckor, träna och känna av förhållandena på plats.

- Eftersom uttagningen sker så nära inpå så måste man vara med på plats redan nu. När uttagningstiden är slut måste man trimma in segel, få tekniken att stämma och ha en känsla av hur det är där. Det är väldigt små marginaler.

ANNONS

Det ser onekligen väldigt bra ut för Daniel Birgmark om man ser till den senaste veckans resultat. Han säger själv att han har en formtopp och var laddad och fokuserad inför tävlingen. Dessutom lyckades han hålla koncentrationen, även under gårdagen när tävlingen var avgjord och han redan hade vunnit. Det finns ingen anledning för honom att vara missnöjd.

- Jag missade lite i tekniken i dag, men lyckades ta igen det på slutet. Nej, det kändes väldigt bra. Framför allt är det viktigt med bra fokus och koncentration. Då känns det lätt att segla. Den biten är oerhört viktig.

Efter Nordic Week är det en till OS-nomineringsregatta i höst. Om det fortfarande är jämnt fortsätter nomineringstävlingarna till våren.

- Det känns bra nu, men man kan inte slappna av. Det är bara att kämpa vidare, säger en ödmjuk Daniel Birgmark.

ANNONS