Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Daniele De Rossi kramar tränaren Claudio Ranieri efter söndagens match.

Atalanta klart för historiskt Europaspel

Säsongens sista omgång i italienska Serie A spelades under söndagen. En omgång som innehöll ett historiskt Champions League-avancemang, en legendars farväl och en mästartränares sista match.

Lagkaptenen Alejandro Gómez gjorde 2–1 tidigt i den första halvleken och Mario Pasalic fastställde Atalantas segersiffror till 3–1 hemma mot Sassuolo. Därmed är klubben klar för Champions League nästa säsong – för första gången i klubbens historia.

Inter tog den fjärde och sista Champions League-platsen efter en knapp seger mot bottenlaget Empoli. Det betyder att Milan, som vann med 3–2 mot Spal, slutar femma.

I en annan del av Italien spelade Romas legendar Daniele De Rossi sin sista match för klubben i 2–1-segern mot Parma. Lagkaptenen De Rossi startade som så många gånger förr på Romas innermittfält, och byttes ut i den 82:a minuten. Sveriges landslagsmålvakt Robin Olsen satt på bänken för Roma.

För Serie A-mästaren Juventus tränare, Massimiliano Allegri, blev den sista matchen med laget en tråkig historia. Juventus förlorade borta mot Sampdoria med 0–2. Svenske landslagsmannen Albin Ekdal satt på bänken under hela matchen för sitt Sampdoria.