Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Fotbollsdomaren Mohammed Al-Hakim, som dömde Hammarby–Kalmar FF, vill ha bort repriser på storbildsskärmarna.

Assisterande domaren: Min säkerhet äventyras

Mohammed Al-Hakims domarteam fick hela Tele2 arena emot sig efter ett sent bortdömt mål. Nu vill han att reprisbilderna på storbildsskärmen försvinner.

Hammarbys hemmapremiär mot Kalmar kom att präglas av ett omdiskuterat domslut där Nikola Djurdjics sena 2–1-mål dömdes bort efter en hårfin offside.

För den med ett hjärta som bultar för Hammarby gick det kanske att hävda att anfallaren var i linje med Kalmars försvarslinje – något som domarna blev varse när reprisbilderna visades upp inne på Tele2 arenas storbildsskärm.

Stämningen hetsades upp rejält i publiken och nu har huvuddomaren Mohammed Al-Hakim fått nog. Han vill ta bort möjligheten för åskådarna att se reprisbilder.

- Jag tycker att det är för jävligt. Det ska inte visas några repriser på arenorna. Det är åt helvete. Vår säkerhet sätts på prov direkt om det visar sig att det är ett fel beslut, vilket det inte var. Men om det vore det så vet jag inte om Daniel hade överlevt, säger han och syftar på sin assisterande domare, Daniel Gustavsson, som var den som höjde sin flagga i luften.

- Det äventyrar min säkerhet, fyller Gustavsson i.

Enligt Al-Hakim är det mycket ovanligt utomlands att repriser visas på arenorna, men att Sverige sticker ut i det sammanhanget.

- Det uppviglar publiken. Det finns tydliga regler från Uefa och Fifa att man inte får visa repriser men Sverige gör som de vill. Vi har varit tydliga från vår organisation att vi inte vill att det ska visas några repriser, säger han och tillägger:

- Vi kommer att lyfta det nu igen. Domarkommittén får ta det här vidare.

Matchen mellan Hammarby och Kalmar slutade 1–1.