Buffalos Jack Eichel firar sitt 100:e NHL-mål med målpassaren Victor Olfsson som debuterade i NHL.
Buffalos Jack Eichel firar sitt 100:e NHL-mål med målpassaren Victor Olfsson som debuterade i NHL.

Assist och stjärna för Olofsson i debuten

NHL-debuten blev lyckad för Victor Olofsson som svarade för en assist och valdes till matchens tredje stjärna. Det var bara ett fel – Buffalo förlorade mot Detroit efter förlängning, 4–5.

ANNONS
|

I onsdags blev den förre Modo-, Timrå- och Frölundaforwarden uppkallad till Buffalo från AHL-laget Rochester på grund av skador.

Utan att ha tränat tillsammans parades han ihop med Jack Eichel och Sam Reinhardt. Det blev en lyckad kombination och med drygt fyra minuter kvar av matchen passade han fram till Eichels kvitteringsmål till 4–4. Målet var Eichels 100:e i NHL.

- Jag hörde honom ropa att han ville ha pucken och jag försökte bara ta mig in i mitten. Det var ett bra avslut av honom, säger Olofsson till nhl.com.

ANNONS

Tränaren hyllade

Olofsson hade själv ett bra läge i förlängningen, men missade. I stället vände Detroit och Tyler Bertuzzi satte segermålet 2.18 in i förlängningen.

- Det var ett stort misstag av mig. Det är klart att sånt händer, men jag måste lära av det också, säger Olofsson till Buffalo News.

Olofsson valdes till matchens tredje stjärna efter Detroits Dylan Larkin och Filip Hronek.

- Han gjorde en mycket bra match. Han hade några chanser och hade ett skott i ribban i tredje perioden, säger tränaren Phil Housley till Buffalo News.

Svensken har svarat för 60 poäng (27 mål, 33 assist) i 64 matcher i AHL i vinter.

"Vilken comeback"

New York Islanders låg under med 2–3 inför tredje perioden i mötet med Winnipeg, och med knappt sju minuter spelade av sista perioden utökade Winnipeg ledningen till 4–2 genom Mark Scheifele.

ANNONS

Men Islanders lyckades vända matchen tack vare tre mål från Jordan Eberle (två) och Casey Cizikas (ett) och New York-laget slutade som segrare på bortaplan.

Islanders klättrar i och med segern i tabellen och ligger nu på plats fem i Eastern conference.

Svenske Islanders-målvakten Robin Lehner räddade 33 puckar.

- Vi vet alla hur tajt det är och vi behövde verkligen vinna, säger Lehner till journalister efter matchen.

- De (Winnipeg) är verkligen ett bra anfallslag. Vi höll oss till vårt spel, vi höll oss till det. Jösses vilken comeback. Vi behövde det verkligen. Det här gänget är otroligt, säger Lehner.

Matchen slutade 5–4 till New York Islanders.

TT

ANNONS