Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/17

Asllani: "Vi ska peaka senare"

Sverige avslutade EM-förberedelserna med en inte alltför övertygande 1–0 seger mot Mexiko. Ett par frågetecken följer dock efter det svenska laget till Nederländerna nästa vecka: Ska det inte bli fler mål? Och håller den svenska vänsterkanten mot Europas bästa lag?

Genrepet i Falkenberg var småtrevligt.

I solskenet på den näst intill fulsatta arenan i Falkenberg visade Sverige stundom upp fint kombinationsspel och målchanser och tvingade fram hörna efter hörna efter hörna.

Framrusande mittbacken Linda Sembrant satte till slut också matchens enda mål efter just en sådan, när hon med bredsidan mötte bollen sedan Mexiko inte fått undan bollen.

"Ingen supermatch"

Ett mål som är symptomatiskt för det svenska landslaget under den här säsongen – Pia Sundhages sista som förbundskapten.

- Vi gör ingen supermatch. Det är viktigt att vinna, men det syns att vi har tränat hårt i veckan. Passningsspelet behöver sitta bättre och vi behöver vara mer kompakta både defensivt och offensivt, säger mittbacken Nilla Fischer till C More.

Kosovare Asllani:

- Bra att vi är trötta nu, för vi ska peaka senare. Vi var förberedda att vi skulle känna så här i dag och vet att vi kommer vara piggare till premiären.

Det svenska spelet har egentligen inte varit dåligt under någon av de tio spelade landkamperna 2017. Men det har knappast heller visat EM-guldglans.

Det största problemet har varit målskyttet. Bortsett från placeringsmatchen mot Ryssland i träningsturneringen Algarve Cup – som slutade 4–0 – har Sverige haft förtvivlat svårt att få bollen i mål.

Det har inte varit en helt igenom problemfri vinter och vår för flera av de svenska nyckelspelarna. Caroline Seger har till stor del suttit på bänken i Lyon. Lisa Dahlkvist har harvat runt i botten av allsvenskan med sitt Örebro. Fridolina Rolfö har mest varit skadad i Bayern München och Hedvig Lindahl har inte spelat en minut för Chelsea på grund av ett skadad finger.

"Klickar ibland"

När de har dragit på sig den blågula landslagsdressen har det ändå sett stabilt ut. Det har till stor del fungerat.

Sundhage valde att starta med Rolfö bredvid Schelin i det svenska anfallet mot Mexiko och mycket talar för att det även blir duon som får förtroendet i EM-premiären mot Tyskland i nederländska Breda den 17 juli.

- Ibland klickar det riktigt bra mellan dem. Men det kommer att bli olika forwardspar, säger Pia Sundhage till C More.

Hon sade så här i övrigt:

- Bra att vinna och att inte släppa något mål. Jag är glad att vi har friska spelare, men vi har kört ganska tufft och det syns.

Däremot är det mer tveksamt om Sverige kommer att ställa upp med samma spelare på vänsterkanten. Jonna Andersson, som startat samtliga landskamper som vänsterback, hade det svårt mot de tekniskt utmanande mexikanskorna, och byttes sedan av på sin position av klubbkamraten Magdalena Eriksson.