Asllani: Då får förbundet skämmas

Det svenska landslaget är fullt inriktat på att det blir VM-kvalmatch mot Danmark på fredag.

ANNONS
|

Medan Danmarks landslag är i facklig konflikt med sitt förbund och ännu inte kommit till samlingen inför VM-kvalmatchen mot Sverige på fredag, försöker det svenska landslaget ladda upp som vanligt och planerat i Göteborg.

På tisdagen hölls en träning vid lunchtid som var öppen för allmänheten. Samtidigt följer spelarna, i olika utsträckning, vad som händer i Danmark.

- Man vill att konflikten ska lösa sig så snabbt som möjligt för dem. Vi i det svenska damlandslaget står till 100 procent bakom de danska spelarna, säger mittfältsstjärnan Kosovare Asllani.

ANNONS

Kort samling senast

När och om det väl blir match på fredag tror hon inte att danskorna kommer att störas särskilt mycket av att ha haft få träningar med förbundskaptenen Søren Randa-Boldt.

- Det kanske kan påverka dem lite, tror Kosovare Asllani.

Sveriges lagkapten Caroline Seger påminner om att Danmarks landslag på grund av konflikten samlades mycket sent inför den förra VM-kvalmatchen mot Ungern, men ändå vann med 6–1.

"Bakslag för damfotboll"

Hon konstaterar att det vore mycket tråkigt om fredagens match blir inställd, särskilt med tanke på att Danmark är en toppnation som tog EM-silver i augusti.

- Att man ändå som förbund inte vill ta damfotbollen vidare och gå med på normala krav, skulle jag säga, det är definitivt ett bakslag för damfotbollen. Jag hoppas innerligt att det löser sig. Det blir nog ganska mycket ramaskri om det inte skulle lösa sig, säger Caroline Seger.

ANNONS

Det danska förbundet uppger att man klockan 10 på onsdagen kommer att "informera det svenska fotbollförbundet om att spelarna inte vill spela landskampen".

TT

Fakta: VM-kvalet

De sju gruppsegrarna i det europeiska VM-kvalet går till mästerskapet i Frankrike 2019. De fyra bästa grupptvåorna gör upp i playoff om ytterligare en plats.

Frankrike är direktkvalificerat. Sveriges resultat och kommande matcher i VM-kvalgrupp 4:

19 september 2017: Kroatien–Sverige 0–2.

20 oktober 2017: Sverige–Danmark, Gamla Ullevi, Göteborg kl 18.15

24 oktober 2017: Sverige–Ungern, Borås Arena kl 18.45.

5 april 2018: Ungern–Sverige, plats ej klar.

7 juni 2018: Sverige–Kroatien, plats ej klar.

12 juni 2018: Ukraina–Sverige, plats ej klar.

30 augusti 2018: Sverige–Ukraina, plats ej klar.

4 september 2018: Danmark–Sverige, plats ej klar.

Källa: Svenska fotbollförbundet

ANNONS