Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
1/2

Asbaghi om Zlatans ord: "Ganska självklart"

Zlatan Ibrahimovic betonade sin roll i att öppna dörrar för personer med invandrarbakgrund inom fotbollen och lyfte Blåvitt-tränaren Poya Asbaghi som exempel.
Nu kommenterar Asbaghi själv den omtalade intervjun.
– När han pratar om hur han har öppnat dörrar så tror jag att det är ganska självklart, säger tränaren till GT.

I samband med avtäckandet av sin staty i Malmö gick Zlatan Ibrahimovic till verbalt angrepp mot förbundskapten Janne Andersson.

Stjärnan menade att Andersson leder landslaget som en "sekt", och att de mångfalds-dörrar som Ibrahimovic tidigare öppnat nu har stängts av förbundskaptenen.

– Han förstör det som jag själv byggt upp i 20 år, sade Ibrahimovic till Expressen.

38-åringen ställde sedan en retorisk fråga kring hur många med invandrarbakgrund som togs ut i Jannes första landslagstrupp – som han själv besvarade:

– Ingen. Sedan fick han frågan om det. Då bajsade han på sig. Andra samlingen tog han med spelare med annan bakgrund för att det skulle bli politiskt korrekt, sa Ibrahimovic.

– Det är otroligt långt ifrån vad jag står för både som ledare och person, svarade Janne Andersson själv senare i samma tidning.

"Tror det finns likheter där"

Zlatan Ibrahimovic lyfte även fram IFK Göteborgs tränare Poya Asbaghi som ett exempel – och att den sistnämnde, som en tränare med invandrarbakgrund, inte hade fått sitta på Blåvitts bänk för 20 år sedan.

Nu kommenterar Asbaghi själv superstjärnans uttalande.

– När han pratar om hur han har öppnat dörrar så tror jag att det är ganska självklart. Han har öppnat dörrar för många överlag, dels för svenska fotbollsspelare i Europa, men även för folk som jobbar inom fotbollen med invandrarbakgrund och även för folk med invandrarbakgrund överlag i Sverige. Det tror jag att många kan hålla med om, säger Asbaghi nu i en intervju med GT.

Han tror att Ibrahimovic kunde relatera till honom, och det var därför han togs upp som ett exempel i texten.

– Jag tror att det finns likheter där. Sen är han fotbollsspelare och mycket mer framgångsrik än vad jag är som tränare, men jag tror att det finns en gemensam nämnare där han kan känna igen sig i vad jag också har fått erfara, säger Asbaghi till GT.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.