Bild:Bildbyrån
Bild:Bildbyrån

Artemis sexa – trots stark avslutning

Svenska Artemis fick en bra avslutning när man vann den sista seglingen under RC44-VM i Marstrand. Men det hjälpte föga för Torbjörn Törnqvist och hans besättning som, trots sista segern, slutade på en sjätteplats. Vann gjorde ryska Team Nika.

ANNONS
|

Det var inte mycket att orda om när VM i RC44 i Marstrand skulle avgöras under söndagen. Ryssarna var överlägsna och kunde, tämligen bekvämt, inkassera en totalseger.

För Torbjörn Törnqvist och hans Artemis slutade tävlingarna dock desto sämre. Man vann visserligen den absolut sista seglingen, men en annars svag tävling i Marstrand gjorde att man fick nöja sig med en sjätteplats.

– Det har gått både bra och dåligt. Men det visar bara hur jämnt det är i den här klassen. Minsta misstag och du är sist, säger Torbjörn.

Mästerskapen pågick under fyra dagar, under vilka man seglat tre race varje dag. Under den perioden lyckades Artemis endast nå pallplats en gång.

ANNONS

Den svenska ”ungdomsbåten” Artemis Racing Youth blev nionde och sista båt i VM:s sista race. Och de slutade därmed också nia och sist i VM.

RC44-VM slutställning efter tolv seglingar:

  1. Team Nika, RUS - 44 poäng
  2. Team CEEREF, SLO - 52 poäng
  3. Bronenosec Sailing Team, RUS - 56 poäng
  4. Katusha, RUS - 56 poäng
  5. Team Aqua, GBR - 60 poäng
  6. Artemis Racing, SWE – 61 poäng
  7. Peninsula Petroleum Sailing Team, GBR – 62 poäng
  8. Charisma, MON - 68 poäng
  9. Artemis Racing Youth, SWE - 83 poäng
ANNONS