Pierre-Emerick Aubameyang och hans Arsenal vände och vann mot Tottenham.

Arsenal vände – Origi hjälte för Liverpool

Svängigt, intensivt och hätskt. Men framför allt målrikt. Londonderbyt mellan Arsenal och Tottenham bjöd på högoktanig underhållning – och en 4–2-seger för "The Gunners". I Merseysidederbyt var det inte lika intensivt – fram tills matchens sista spark.

|

Söndagens Londonderby i Premier League-fotbollen var inget för den lätt sjösjuke, då det svängde rejält i mötet mellan Arsenal och Tottenham på Emirates Stadium.

Den första rejäla svängningen stod Tottenham för. Efter att Arsenal haft kommandot i inledningen – och också tagit ledningen genom Pierre-Emerick Aubameyang från straffpunkten – vaknade Tottenham rejält till liv under några blixtrande minuter en halvtimme in i första halvlek.

Först när Eric Dier nickskarvade in 1–1, vilket följdes upp av ett tystande finger mot munnen från den engelske landslagsmannen – riktat mot motståndarfansen. En situation som föranledde ett rejält palaver mellan spelarna vid sidlinjen.

Direkt efter kaoset hade lagt sig var det dags för 2–1 också när även "Spurs" skulle få en straff, som Harry Kane förvaltade.

Halkade vid målet

Få såg nog där och då den upphämtning som Arsenal skulle stå för i den andra halvleken.

Efter att Aubameyang gjort sitt andra för dagen och kvitterat i den 56:e minuten så var det rödvitt för hela slanten.

Må så vara att 3–2-målet var något turligt väl när det kom.

Inhoppande Alexandre Lacazette halkade vid skottögonblicket men lyckades ändå, via en touch, få in bollen i den 71:a minuten. Och som grädden på moset utökade Lucas Torreira bara tre minuter senare.

När Tottenham fick Jan Vertonghen utvisad med några minuter kvar av matchen så dog också de vitkläddas hopp om att stå för ännu en vändning i matchen.

Osannolik matchvinnare

Med den intensiva derbyupplevelsen i färskt minne blickade Premier League-tittarna direkt efter mot Liverpool, för ett annat hett rivalmöte. Det blev dock varken särskilt grinigt eller målrikt i matchen mellan Liverpool och Everton på Anfield.

Även om Liverpool, framför allt, hade massvis med kvalificerade målchanser så saknades skärpan i avsluten. Den kanske värsta oskärpan stod inhoppande Divock Origi för i den 87:e minuten, när han med helt öppet mål prickade ribban.

Origi skulle dock revanschera sig på matchens sista spark.

När Liverpool, i den 96:e minuten, flyttade upp allt laget hade i straffområdet såg chansen ut att ha försvunnit med en snedspark från Virgil Van Dijk. Men Jordan Pickford i målet missbedömde den långa, ofarliga och ofrivilliga lobben, petade bollen i egen ribba och serverade Origi öppet mål.

Och belgaren skulle inte missa två gånger.

1–0 till Liverpool – och hemmapubliken på Anfield fick avsluta i eufori.