Alexis Sánchez firar med Arsenal-lagkamraterna efter sitt avgörande 2–1-mål i förlängningen av FA-cupsemifinalen mot Manchester City.

Arsenal till FA-cupfinal efter dramatik

Det blir Arsenal som gör upp med Chelsea om FA-cuptiteln i fotboll den här säsongen. Londonlaget slog Manchester City i semifinalen på Wembley efter att Alexis Sánchez satt avgörande 2–1 i förlängningen.

|

Trots två offensivt skickliga lag dröjde det ända till den 62:a minuten innan det första målet kom på Wembley. Yaya Touré, mycket bra under matchen, slog en djupledsboll till Sergio Agüero. Trots att argentinaren såg ut att få bollen för långt ifrån sig, och trots att han hade Arsenals Nacho Monreal tätt i hälarna, lyckades han chippa in bollen i mål bakom Petr Cech.

City var i stormsteg på väg mot final men bara tio minuter senare fick Nacho Monreal revansch. Alex Oxlade-Chamberlain slog ett långt inlägg som gick över alla i straffområdet innan bollen landade vid den bortre stolpen, framför fötterna på Monreal, som tryckte in kvitteringen på volley.

Flera riktigt bra målchanser för båda lagen följde, men det blev inga fler mål under ordinarie tid.

Tio minuter in i förlängningen revs inbytte Danny Welbeck ner av Vincent Kompany utanför straffområdet. Frisparken hamnade först vid fötterna på Welbeck, som inte fick träff på den, innan den landade hos Alexis Sánchez som tryckte in segermålet från nära håll.

Finalen mellan Arsenal och Chelsea spelas den 27 maj.