Alex Iwobi firar sitt första mål för Arsenal.

Arsenal imponerade mot Everton

Arsenal hänger med hjälpligt i toppen av Premier League-fotbollen. På lördagen blev det seger med 2-0 borta mot Everton, efter Alex Iwobis första mål för klubben.

|

Danny Welbeck var nära att ge Londonlaget ledningen omgående när en Evertonförsvarare som skulle skicka bollen till hörna sköt den via Arsenalanfallaren och i stolpen. I stället "dröjde" ledningsmålet till den sjunde minuten då Welbeck behärskat slutförde det Alexis Sánchez bäddat för med en läcker frispelning.

Strax före paus utökade Arsenal till 2-0 när den unge nigerianen Alex Iwobi rann igenom i sin första ligamatch från start och hittade luckan mellan benen på Evertons målvakt Joel Robles.

-Jag njöt av ögonblicket men är gladast för att laget vann. Det är det vi tar med oss, sade Iwobi efter sitt första mål för klubben.

I och med segern, den första på fyra matcher i ligaspelet, kan Arsenal fortsätta att hoppas på titelfirande i vår.

-Det var en viktig seger och en mental test för oss. Jag gillar den här gruppen. När man jobbar med spelarna varje dag ser man hur mycket jobb de lägger ned, sade tränaren Arsène Wenger.

Arsenal har elva poäng upp till Leicester, som har spelat en match mer än Londonlaget.

Tabellettan vann med 1-0 borta mot Crystal Palace. Riyad Mahrez gjorde segermålet i den 34:e minuten.