Armand Duplantis firade EM-guldet med privatjet

Hur firar man ett EM-guld på bästa sätt? Jo, om man heter Armand Duplantis gör man det med privatjet till Schweiz för att spela lite golf med proffset, Guido Migliozzi.
– Jag var mer nervös än inför EM-finalen, säger han till Aftonbladet.

ANNONS
|

Det blev aldrig någon spänning på stavhoppet under friidrotts-EM i München. Armand Duplantis gjorde som han gjort under se senaste åren och vann i överlägsen stil.

– Det kändes bra. Jag visste att jag var i bra form och att jag kunde prestera. När jag är i formen jag är i nu är det bara på autopilot känns det som, sa han då.

Därefter började firandet.

Där han hoppade ombord på en privatjet från München till Crans Montana i Schweiz.

Varför han ville dit?

Jo, för att få spela lite golf.

Golf är nämligen en stor favorit hos Armand Duplantis och nu fick han chansen att spela med golfproffset, Guido Migliozzi.

ANNONS

Något som gjorde Armand Duplantis bra mycket mer nervös än han var inför stavhoppsfinalen.

– Ja, när de ropar ut namnet och du ska slå till bollen där på första tee, så får du ingen andra eller tredje chans som i stavhopp. Det är det som gör mig så nervös, säger han till Aftonbladet.

Golfintresset hos Duplantis började under pandemin när allt annat stängdes ner. Då fastnade han direkt och har därefter varit frälst.

– Ja, där är det bara nästa slag som gäller. Jag slipper tänka på allt annat, säger han.

Dock blir det inte alltför mycket golf de närmaste dagarna för honom. För redan på torsdag är det dags för nästa stavhoppstävling i schweiziska Lausanne.

LÄS MER:Tiger Woods kallar till krismöte om LIV-touren

LÄS MER:Patrick Reed kräver miljarder efter expertens tv-utlåtande

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS