Armand Duplantis under träningen inför tisdagen.
Armand Duplantis under träningen inför tisdagen. Bild: PASCAL ROSSIGNOL

Armand Duplantis bröt i Frankrike

För tre dagar sedan satte ”Mondo” nytt världsårsbästa på 6,03. På tisdagskvällen blev det inte mer än 5,86. Svensken tog hem segern men tvingades bryta tidigt.
– Han kände sig stram i ena baksidan och vill inte chansa, säger Duplantis manager Daniel Wessfelt till Sportbladet.

ANNONS
|

Armand Duplantis fortsätter hoppa högt under 2021. Under söndagen vann han stavhoppsgalan i Rouen med ett nytt världsårsbästa när han nådde 6,03.

”Mondo” gjorde försökte också på världsrekordhöjden 6,19 men rev dessvärre ut.

– Det var okej, det var inte perfekt, små saker som saknas. Jag är inte riktigt där än, men snart, sade han till SVT Sport efter segern.

LÄS MER:Armand Duplantis stavar inlåsta: ”För att inte riskera liv”

På tisdagen fanns möjligheten för ett nytt rekordförsök, men dagen gick inte riktigt som Duplantis hade hoppats.

Han inledde på 5,60, stod över de två följande längderna och gled enkelt över 5,86 – men sedan tog det stopp.

ANNONS

21-åringen, som för dagen hoppade med en tejpad baksida, bytte om till träningsoverallen och sågs samtala med sina närmsta innan det stod klart att han skulle dra sig tillbaka.

– Han kände sig stram i ena baksidan och vill inte chansa, säger Duplantis manager Daniel Wessfelt till Sportbladet.

De två hoppen räckte dock väl för att ta hem tävlingen. Amerikanen Chris Nielsen var den enda som för dagen som gjorde ”Mondo” sällskap på 5,86, dock med en rivning på lägre höjd. Trea blev veteranen och hemmahopparen Renaud Lavillenie.

Montler på tredjeplats

Av övriga svenskar i Liévin var det längdhopparen Thobias Montler som lyckades bäst. Han blev trea efter ett hopp som mätte 8,03.

På herrarnas 800 meter fick Andreas Kramer ett stökigt förstavarv i trängseln. Göteborgaren hamnade sist men lyckades till slut springa i mål som femma på tiden 1.47,48.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS