Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/5

Armand Duplantis över sex meter för 14:e gången

Armand Duplantis gjorde det igen – hoppade över sex meter och försökte på nytt världsrekord.

Förra vinter slog Armand Duplantis världsrekordet i stavhopp två gånger om och höjde rekordet till 6,18. I somras höjde han utomhusrekordet till 6,15.

I årets första tävling, i Düsseldorf förra helgen, seglade han över 6 meter men avbröt försöket på världsrekordhöjden 6,19 och konstaterade att det kommer fler chanser.

På lördagens stavhoppsgala i Frankrike fick han en ny chans.

Men på vägen mot rekordförsöket hade Duplantis hårdare konkurrens än vanligt.

Den här tävlingen hade han flera konkurrenter med sig upp på de riktigt höga höjderna. På 5,83 var hela sju hoppare kvar i tävlingen.

Den höjden flög ”Mondo" till synes enkelt över och till 5,93 fick han med sig giganterna Renaud Lavillenie och Sam Kendricks och den amerikanska doldisen Christopher Nilsen, som i det läget ledde tävlingen då han tagit alla höjder i första försöket.

Armand Duplantis valde att stå över 5,93 – då fortsatte konkurrenterna att briljera.

Nilsen fortsatte att överraska och klarade 5,93, tangerat personligt rekord, på första försöket. Det gjorde även Lavillenie. Kendricks rev första och valde att spara sin återstående försök på höjden.

14:e gången över sex meter

Nästa höjd: 6,03. Den höjden klarade Duplantis i första försöket, samtidigt som övriga rev sina inledande försök, och försöken efter det, även om Lavillenie hade ett bra andra försök.

Duplatis blev ensam över sex meter och vann – igen. Då la han upp ribban på världsrekordhöjd 6,19. Första försöket blev en rivning, så även andra och det tredje.

Inget världsrekord den här gången heller, men den 14:e tävlingen över sex meter och en ny seger mot tufft motstånd

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.