Ett lättat Argentina firar segern mot Qatar.
Ett lättat Argentina firar segern mot Qatar.

Argentina "måste bli bättre på allt"

Det säger Lionel Messi efter måste-segern mot Qatar, som räddar kvar Argentina i Copa América. Men coach Lionel Scaloni är kritisk mot allt och alla.

ANNONS
|

Trots superstjärnan Messi i spetsen inledde Argentina de sydamerikanska mästerskapen med förlust mot Colombia och oavgjort mot Paraguay. Så det blev en lättnad för hela landet när specialinbjudna Qatar på söndagen kunde besegras i sista gruppspelsmatchen.

- Vi behövde en match som den här, för att få självförtroende och lugn, säger Messi till medierna i Porto Alegre.

ANNONS

"Går inte att spela"

Förbundskapten Scaloni är dock inte glad.

- Vi är nöjda eftersom vi går vidare.

- Men vi måste bli bättre på allt.

Han kritiserar också värdnationen Brasiliens faciliteter.

- Det går inte att spela på en sådan här plan, säger Scaloni om Arena do Grêmio i Porto Alegre, som efter gruppspelet även ska vara skådeplats för en kvartsfinal och en semifinal.

Även de argentinska fansen, som klagat på att laget känns splittrat, får sig en känga.

- Så länge vi spelar i Copa drar alla åt samma håll. Total enighet måste råda.

ANNONS

Colombia vann

Till kvartsfinalen får Argentina resa till Rio de Janeiro. På klassiska Maracanã ska laget möta Venezuela, ett land som enligt alla sedvanliga måttstockar ska vara en munsbit för Argentina. Senast de möttes, i en träningsmatch i Madrid i mars, vann dock venezuelanerna med 3–1.

- De är ganska svåra motståndare, de kontrar väldigt bra, varnar Sergio Agüero.

Med fyra poäng slutar Argentina tvåa i grupp B. Det innebär att om de ska möta ärkerivalen Brasilien blir det i semifinal.

Suveränen Colombia vinner gruppen med maximala nio poäng efter att i sista matchen, i Salvador, ha besegrat Paraguay med 1–0.

Resultaten i grupp B innebär också att Peru är vidare som grupptrea i grupp A – och att Uruguays avancemang från grupp C är säkrat redan före deras sista gruppspelsmatch.

TT

ANNONS