Arenan inte godkänd – AFC kan få spela Europa-spel i Göteborg

Vinner AFC Eskilstuna cupfinalen mot Häcken blir det spel i Europa till sommaren. Men inte på klubbens nuvarande hemmaplan utan på Ullevi – 36 mil bort.

ANNONS
|

Häcken eller AFC Eskilstuna kommer få möjligheten att försöka kvala in till Europa League efter att cupfinalen har avgjorts under torsdagen. Oavsett vilket lag som vinner kan det dock bli Europa-spel i Göteborg till sommaren.

Anledningen?

AFC Eskilstuna har samma problem som Häcken, nämligen att deras hemmaarena inte håller den standard som UEFA kräver.

De har också samma reservarena som Häcken: Ullevi.

LÄS MER:Häckens oro – Bravida inte godkänd för Europaspel

För AFC:s dels så har klubben fått nobben om att spela på Östgötaporten i Norrköping. Enligt Eskilstuna-Kuriren ska Ullevi i Göteborg därmed vara det enda alternativet för klubben om det blir seger mot Häcken i finalen.

ANNONS

En arena som ligger 36 mil ifrån klubbens hemmaplan.

– Ullevi har vi fått klartecken ifrån och det är klart att vi kan spela där om vi går till Europa League-kval. Men vi har fortfarande förhoppningen om att kunna spela på Tunavallen om vi gör några saker med belysningen, säger AFC:s klubbchef Jose Franco till tidningen.

Tränaren Nemanja Miljanovic:

– Vi tar det i morgon (torsdag)! Just nu är vi 100 procent fokuserade på cupen. Vi tänker bara på det.

Och nyckelspelaren Adi Nalic:

– Det är inget vi kan lägga tid på. Det får bli som det blir helt enkelt. Vi får göra det bästa av situationen och gå ut och spela.

Det ska dock sägas att AFC Eskilstuna, precis som Häcken, inte helt har gett upp om spel på sin egen hemmaarena.

– Kommunen har sagt att om vi vinner finalen, så tar de tag i Tunavallens problem med belysningen direkt så att arenan får Uefacertifiering. Av det vi fått information om kan det handla om att i stort sett bara justera lamporna för att belysningen ska hålla måttet, så det har vänt lite och målet just nu är att få ordning på Tunavallens belysning, säger Jose Franco.

ANNONS
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS