Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/7

"Arenafrågan har blivit en huggsexa för byggherrar"

Det är fortfarande ovisst var RIK ska spela sina matcher när Lisebergshallen rivs. - Det känns som om fokus i arenafrågan flyttats – från idrottens behov till att bli en huggsexa för byggherrar, säger Tony Larsson, klubbdirektör.

Anrika Redbergslid är en av flera klubbar som inte vet ska spela sina matcher efter årsskiftet 2018/19.
- I vår verksamhet, som sträcker från barngrupper till elitlag, skapar ovissheten ett problem. Vi behöver ha kontinuitet och inte minst kunna planera på lång sikt, betonar han.
Förhoppningen var att lösningen skulle finnas i Arenautredningen som enligt plan skulle presenteras under senvåren. Senaste budet är att ett förslag kommer under hösten.
-  Vi får inga klara besked, det känns som om kommunen svajar och kommer med olika uppgifter och olika årtal när saker och ting ska vara klart, säger Tony Larsson i Redbergslid IK.
I samma veva kommer förslag på hur den komplexa arenafrågan kan lösas i kombination med bostäder kontor, affärer, hotell och restauranger, senast via konsortiet Plats för Göteborg.
-  Att det sker en utveckling av både staden och idrotten är förstås välkommet, det är inte det som är problemet, säger Tony Larsson och fortsätter:
- Det jag upplever som ett problem är att det känns som om fokus i frågan har flyttats. Från att ha handlat om klubbarnas, idrottens och stadens behov tycks det allt mer handla om en huggsexa där olika byggbolag mäter sina ekonomiska muskler.
-  Jag skulle hellre se att kommunen presenterade en helhetslösning där idrottens och klubbarnas behov prioriterades.  Det är viktigt att den delen inte glöms bort i den stora frågan. Men så kändes det inte i dagsläget, nu känns det mer som om kommersiella intressen går före, säger Tony Larsson.
RIK har på egen hand försökt lösa sina egna arenaproblem som uppstår samband med att Lisebergshallen rivs.
- Men det är svårt eftersom vi inte vet när det sker. Vi undersöker olika alternativ, men har ännu ingen lösning, säger Tony Larsson.
 
 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.