Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

I april 2020 presenterades Martin Bergman som ny förbundschef och vd för Göteborgsvarvet av Göteborgs friidrottsförbunds ordförande Jahja Zeqiraj vid en pressträff.
I april 2020 presenterades Martin Bergman som ny förbundschef och vd för Göteborgsvarvet av Göteborgs friidrottsförbunds ordförande Jahja Zeqiraj vid en pressträff. Bild: DANIEL STILLER

Arbetsmiljörapport väcker känslor på friidrottsförbundet

Efter en turbulent höst kommer nu uppgifter om att personalen på Göteborgs friidrottsförbund har bristande förtroende för ledningen och att uppgifter i en arbetsmiljörapport ska ha mörkats.
– Det enda jag har gjort är att jag har tagit bort två, tre kommentarer, säger förbundsdirektör Martin Bergman.

I mitten av september genomförde Göteborgs Friidrottsförbund en arbetsmiljöundersökning bland sina medarbetare i syfte att undersöka personalens fysiska och psykosociala mående efter en turbulent period.

Organisationen hade under en längre tid förberett sig för ett fullskaligt Göteborgsvarv som i slutet av augusti ställdes in och sedan ersattes av ett Light Run i Slottsskogen och Majorna.

LÄS MER: Jahja Zeqiraj slutar som styrelseordförande i förbundet

Arbetsmiljöundersökningen riktade sig till både tillsvidareanställd och visstidsanställd personal och initierades av förbundsdirektör Martin Bergman.

Efter sammanställning av en HR-konsult skulle resultatet av undersökningen i tur och ordning presenteras för förbundsdirektör, ledningsgrupp, personal och styrelse.

Ledningsgruppen tvingades kvittera

Efter önskemål från Göteborgs friidrottsförbunds avgående styrelseordförande Jahja Zeqiraj ändrades den turordningen vilket innebar att styrelsen fick ta del av resultatet före personalen.

När resultatet sedan presenterades för personalen visade det på en del brister, men innehöll inga större anmärkningar på arbetsmiljön eller ledningsfunktionerna.

Problemet är dock ett annat.

Det fanns ytterligare en version av rapporten, en ursprunglig sådan, som förbundsdirektören enligt GP:s uppgifter ska ha tvingat övriga personer i ledningsgruppen att ta bort och sedan kvittera skriftligt.

Rapporten visade flera brister gällande arbetsmiljön för personalen på Göteborgs friidrottsförbund och riktade dessutom hård kritik mot ledarskapet. Skillnaden i övrigt var bland annat att de beskrivande kommentarerna som framförde kritik mot ledningen hade tagits bort.

200408 Martin Bergman presenteras som ny förbundschef/VD för Göteborgsvarvet vid en pressträff med Göteborgs Friidrottsförbund den 8 april 2020 i Göteborg.Foto: Daniel Stiller / Bildbyrån / kod DS / 59481 Bild: DANIEL STILLER
200408 Martin Bergman presenteras som ny förbundschef/VD för Göteborgsvarvet vid en pressträff med Göteborgs Friidrottsförbund den 8 april 2020 i Göteborg.Foto: Daniel Stiller / Bildbyrån / kod DS / 59481 Bild: DANIEL STILLER

Förbundsdirektör Martin Bergman tillbakavisar uppgifterna om att det skulle finnas två versioner av arbetsmiljörapporten, liksom uppgiften om att han ska ha bett personer i ledningsgruppen att radera en första version.

– Jag har inte sagt till något att jag ska radera, däremot har jag sagt att jag inte kommer skicka ut medarbetarundersökningen eftersom det finns enskilda som nämns vid namn. Där kan jag bara hänvisa till de råd jag fått.

”Är bara att sätt att svartmåla”

Martin Bergman fortsätter:

– Vi har presenterat exakt den rapport som har gjorts. Det enda jag har gjort är att jag har tagit bort två, tre kommentarer. När det blir uttalanden om enskilda personer visar man inte det i grupp. Det rådet fick jag från HR-konsulten, säger Martin Bergman.

GP har sökt HR-konsulten som har valt att inte göra några kommentarer.

Styrelseordföranden Jahja Zeqiraj ger inte mycket för uppgifterna att det skulle förekomma två versioner av arbetsmiljörapporten.

– Det finns ingen trovärdighet i det och är bara ett sätt att svartmåla. Både jag och hela styrelsen har ett stort förtroende för Martin. Sedan dag ett har han kommit in gjort ett fantastiskt arbete, säger Jahja Zeqiraj.

Martin Bergman förklarar varför arbetsmiljöundersökningen gjordes.

– Jag lyssnar på vad mina medarbetare känner och tycker. Det har jag rätt att sätta in i mina delegerade uppgifter för att ställa en diagnos. Nu har vi gjort det här. Vi har fått ett resultat. Det är korrekt att jag har initierat undersökningen. Nu har vi svart på vitt att vi har saker att jobba med, säger han.

Fler konflikter som inte är synliggjorda

Jahja Zeqiraj talar om en god sammanhållning och en låg sjukfrånvaro på förbundskansliet, men konstaterar också att det krävs insatser framöver.

– Det kom fram olika saker i arbetsmiljöundersökningen som är svåra att tolka. Vi har tagit in experthjälp för att reda ut vad det är, för att förstå vad det är som har påverkat och som påverkar.

Vad visar den på?

– Att det fanns ett antal individer som hade synpunkter på ledningens styrning, närmaste chef, på styrelsen och på mig. Det är därför vi har tillsatt en arbetsmiljöutredning. Vad som framkommer där är personalsekretess, säger Jahja Zeqiraj.

Förbundsordföranden fortsätter:

– Det finns även konflikter som inte är synliggjorda, där man försöker skylla på styrelsen och andra chefer. Det har varit full konsensus i alla beslut vi har fattat. När besluten har blivit fel har vi fattat nya beslut. Här får man vara väldigt försiktig med att dra för långtgående slutsatser.

Han berättar om kommande åtgärder.

– Vi ska ta in företagshälsovården för att reda i vad det är som påverkar. En delförklaring är den pressade situation som var med beslutet att ställa in. Något annat som också speglar sig är att det digitala ledarskapet är inte så lätt när många har jobbat hemma.

Bergman: ”Folk älskar sitt jobb”

Med anledning av rådande arbetsmiljösituation på Göteborgs friidrottsförbund har personalen kontaktat Arbetsmiljöverket och Riksidrottsförbundets visselblåsartjänst. Dessutom har det skapats en lokal facklig klubb med två skyddsombud under Unionens flagg.

– Det är väldigt positivt att vi återigen har ett arbetstagarkollektiv på plats. Det är mycket lättare för mig att ta tempen på vad som händer då. Att göra rätt saker. Det är exakt det jag har försökt sedan jag började, säger förbundsdirektör Martin Bergman.

Martin Bergman är hoppfull inför framtiden:

– Det finns en jättegemenskap på arbetsplatsen. Folk älskar sitt jobb. Det finns väldigt mycket som är bra och som man kan jobba vidare på. Det är viktigt att vi får göra det. Jag hoppas att vi går ur det här året fullt fokus på maj 2022.

Redan 2018 blåste det på Göteborgs friidrottsförbund. Den gången ledde arbetsmiljön till att flera anställda slutade och att dåvarande varvsgeneralen och förbundschefen Bo Edsberger slutade.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP-sportens Alexander Olausson guidar till de bästa reportagen och nyheterna vid sidan av eliten – oavsett säsong. För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar.

Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev

Alexander Olausson guidar till den bästa sporten vid sidan av eliten. För att anmäla dig behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt. Anmäl dig här.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.