Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Kalmars Marcus Antonsson jublar. För sista gången på Guldfågeln Arena?

Antonsson redo att flytta utomlands

Han gjorde ett mål och en assist när Kalmar vände och vann med 2–1 mot Falkenberg. Var det Marcus Antonssons sista match i allsvenskan?

Trots kraftig Kalmardominans tog Falkenberg ledningen genom en fin volleylobb av David Svensson.

Några minuter före halvtid fick Kalmar utdelning på spelövertaget. Efter lagets åttonde hörna snappade Marcus Antonsson upp bollen på vänstersidan. Skyttekungen visade att han är en framspelare också – eller kanske var det ett skott?

- Det var absolut ett inlägg. Jag såg många röda, drog in bollen hårt och träffade i princip Tobbe i huvudet. Det var perfekt, säger Antonsson.

När Kalmar skruvade upp tempot efter paus kom det logiska segermålet i vårsäsongens sista match. Jonathan Ring tog sig fram på vänstersidan. Antonsson klev in framför Falkenbergsbacken Thomas Juel-Nielsen och satte 2–1 på en touch.

- Jag hade ganska snäv vinkel. Men jag är i fin form och lyckas hitta luckorna. Det är jätteskönt. Jag har alltid varit en målskytt. Och när det klickar med lagkamraterna som det gör nu, då rullar jag in bollarna. Och det tänker jag inte sluta med!

”Enkel spelstil”

Marcus Antonsson har gjort tio av Kalmars 18 mål i år – och varit målskytt i sju av de åtta senaste allsvenska matcherna.

TT: Kan det bli aktuellt att flytta utomlands innan allsvenskan startar om i juli?

- Det är inte omöjligt. Det vore väl bra för alla parter om det blir så. Jag har förlängt kontraktet med Kalmar och det innebär att de kommer att få bra betalt. Så det är positivt för alla om det sker, säger Antonsson.

TT: Är det rätt skede i karriären med en ny utmaning nu?

- Ja, jag har visat nu i två år att jag hela tiden gör mål och poäng när jag får spela. Och min spelstil är ganska enkel. Jag har bra tajming i djupled och är en målskytt. Det är inte så komplicerat och jag tror att jag kan passa in lite var som helst.

Siktar på landslaget

Marcus Antonsson är 25 år och har aldrig spelat i något landslag. Men han siktar mot A-landslaget.

- Jag går in i mina bästa år nu och det är absolut inte kört med landslaget. Jag leder skytteligan och om jag hade spelat i Malmö eller någon annan större svensk klubb hade det redan snackats om landslaget för mig. Men nu spelar jag i Kalmar och då är det ganska tyst.